ZDRUŽEVANJE DATOTEK S PODNAPISI
Nisem ravno vešča presnemavanja filmov in opremljanja le-teh s podnapisi. Imam en problem: presnela sem si film in podnapise, vendar so podnapisi v dveh datotekah. Vem, da mora biti datoteka s filmom in podnapisi z enakim imenom, samo podnapis ima končnico srt in to je to. Ok, samo sedaj imam dve datoteki s podnapisi in pol filma mi gre ok, pol pa nikakor ne potegnem gor. Verjetno bi morala obe datoteki s podnapisi združiti v eno, pa tega ne znam. če označim eno datokeko z 1 in drugo z 2, mi tudi ne potegne ta druge. Kaj moram narediti? Aja, gledam pa preko Media playerja ali pa preko Power DVDja.
Torej da poenostavim: film xy sem si presnela in dala v skupno mapo s podnapisi: film = xy.avi, podnapisi pa so v datotekah xy1.srt in xy2.srt in te ta zadnje (xy2.srt) mi noče zagnati. Pod istim imenom pa mi seveda ne pusti spraviti obeh srt.
Jaz tudi nisem ravno strokovnjakinja, vem pa, da se srt datoteke niso združljive z media playerjem. jaz imam doma bs player in ni problem.
kar si pa napisala v drugem odstavku, je pa tako – če imaš podnapise v dveh delih in film v enem, potem niso kompatibilni. razen če se daš v delo in obe srt datoteki združiš, potem pa prilagotiš čase. če si že kdaj pogledala vsebino srt datotek, si gotovo videla, da ima vsaka replika svoj tajming. če imaš dve datoteki srt, se vsaka začne pri nič. sem to že delala in ne priporočam. raje poišči podnapise za samo en “kolut” filma
Ja, sem pogruntala tole s podnapisi, ko sem ju spremenila v txt datoteki. Je pa druga precej krajša in bom vseeno poskusila spremeniti tajming na ta drugi. Pa da vidimo. Nikjer pa ne najdem podnapisov v eni sami datoteki. Res pa je, da sem gledala samo na podnapisi.net.
Drugač pa meni delajo podnapisi tudi v media playerju, sem tudi jaz mislila, da ne, ker sem se enkrat nekaj zafrkavala z enim filmom in si potem namontirala še power dvd, kjer to ni problem.