traveler-hofer
Zanima me, če je fotoaparat v hoferjevi reklami primeren za nakup? Ali bi lahko bilo kaj narobe z njim? Glede na to, da je (vsaj meni) precej nepoznana firma in da ga prodajajo v Hoferju. Potrebovali bi ga samo za “družinsko” fotografiranje… nič resnejšega.
Traveler
-7.0 mio točk
-3-krat optični zoom, 4-krat digitalni
-2.4″ barvniLCD
-videoposnetki
-samodejno ostrenje
-USB priključek
-podpira pomnilne kartice SD
-samodejna osvetlitev
-3-funkcijski sistem bliskavice
-redukcija rdečih oči
-samodejno ali ročno uravnavanje beline
-samosprožilec
-možnost predvajanja video posnetkov na TV
…
pribor:
-High speed pomnilna kartica SD (512 mb)
-polnilec s 4 baterijami za ponovno polnjenje (1.800mAh Ni-Mh)
-torbica in nosilna vrvica
-programska oprema za obdelavo fotografij
-USB in video kabel
-CD z gonilniki
cena 99,99e
Prosim za nasvet
hvala
Šele zdaj sem prebrala, da ste o teh fotoaparatih iz hoferja že debatirali in ugotovila, da večina odsvetujete nakup.
Zmotil me je tudi napis na zoom-u fotoaparata: f= 6,1-13,8mm, ker sem nekje prebrala, da bi morale biti te št. okrog 28 oz.35 do 100mm. Čeprav sem laik na tem področju se mi zdi da to ni vredu.
Za nakup se torej verjetno ne bom odločila, bom pa še vedno vesela vsakršnega mnenja o tem digitalcu.
Tega aparata in tudi firme sicer ne poznam, so pa na internetu mnenja precej različna. Od zahtevnosti uporabnikov je verjetno odvisno, kako so zadovoljni s kvaliteto slik, lahko pa je tudi kvaliteta posameznih izdelkov precej različna, kar se rado dogaja pri manj znanih firmah. Če imaš srečo in če od aparata ne pričakuješ prav veliko, potem je verjetno lahko tudi ta aparat čisto zadovoljiv.
Kar se pa tiče milimetrov na objektivu veljajo številke od 35 do 100 za klasične fotoaparate na film. Ker so v digitalcih tipala precej manjša od filma, so tudi milimetri na objektivu manjši (zelo preprosto povedano). Ponavadi pa je zaradi primerljivosti goriščnica preračunana tudi na filmski standard. Na objektivu je pač napisan dejanski razpon goriščnic. Te bodo pa pri vseh kompaktnih fotoaparatih precej majhne, to naj te nič ne moti.