katerega?
Lep pozdrav!
Kupujem si fotoaparat in se ne morem oz ne znam odločiti, ker pravzaprav vseh karakteristik niti ne razumem. Mi lahko pomagate z vašim mnenjem? Izbiram pa nekako med sledečimi:
nikon d40, Canon PowerShot S5 IS, Olympus SP-550 UZ, Lumix DMC-FZ50, EOS 350D, EOS 350D kit EF 18-55
Hvala za vsako mnenje. Zdi pa se mi, da morda malce plačaš tudi znamko pri canonu in olimpusu in da bi znal biti tudi Panasonicov Lumix čisto ok in konkurenčen. Kaj pravite? Hvala!
Peter
Tvoj izbor je treba najprej razdeliti na dva dela. V prvem sta zrcalno-refleksna aparata Nikon D40 in Canon EOS 350D, za katere potrebuješ poleg aparata še primerne objektive, s čimer se zadeva lahko precej podraži.
Drugi trije pa so t.i. kompaktni aparati, kjer dobiš vse v enem. Po papirnatih značilnostih mislim, da so si dokaj podobni, je pa kljub temu nekaj razlike v kvaliteti slike. Neka korelacija med kvaliteto slike, zmogljivosmi aparata in ceno vseeno obstaja. Konkurenca je le prehuda, da bi si ‘velika imena’ smela privoščiti pretirano navite cene samo zaradi imena.
Mene je pri Panasonicu odbilo to, da ima več težav v slabih svetlobnih pogojih in počasnejša odzivnost, kot pri konkurenčnih aparatih. Zato je pred izbiro dobro vedeti, kaj in v kakšnih pogojih želiš fotografirati. Se pa gotovo da v primernih razmerah z vsemi narediti odlične fotografije, ker je to veliko bolj odvisno od fotografa, kot od fotoaparata.
jaz imam FZ 50 in moram reči, da me nikakor ni razočaral
je pa pri odločitvi, da ga kupim vsekakor prevladala cena
celo več, poiskal sem uvoznika in šel k njim kupiti aparat, kar je pomenilo, da sem blizu 100 evrov prišparal napram ceni iz trgovine
jaz si bom kupila olympusa 550UZ iz razloga:
ker ga rabim za popotniške fotografije in rabim 18x zum in širokokotni objektiv, ker je na AA baterije, ker še nisem videla slabih slik narejenih z olympusom (sonyevi in canonovi kompakt se skrijejo pred olympusi).
nekatere motijo spominske kartice xD, mene ne, ker imam že sedaj olympusa. slabost pri oly je le, da so malo počasni in je 550UZ dežko za dobit.