Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Razvijanje fotk preko interneta – KAKO?

Razvijanje fotk preko interneta – KAKO?

Lep pozdrav,

sem čista začetnica kar se tiče razvijanja digitalnih fotk preko interneta.
Pravkar sem poskušala nekaj na eFoto, vendar mi ni čisto jasno:( Navodila jim ne delujejo.

Mi lahko kdo po domače razloži, kje se jih najbolj splača razviti in kako poteka postopek (kako naložiš in pošlješ fotke)?

Prisrčna hvala za vašo pomoč!!

probaj na strani od mixi laba iz žirov
je zelo enostavno

Instaliraš njihov program, ki ga dobiš na netu tako, da se prej registriraš.
Zaženeš, odpreš datoteko na pc, kjer imaš fotke, obkljukaš katere hočeš imeti razvite, označiš mat, ali sijaj in pošlješ.
Lahko pa tudi shraniš na disk v nrg formatu, zapečeš na cd in jim odneseš v razvijanje.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

ponavadi pošljem v dm,
imajo en programček, ki ga dol snameš in jim pošlješ slike,
potem te po mailu obvestijo, da so slike v poslovalnici (in napišeš, kam jih želiš prit iskat) če imaš kupon za popust, je pa še ceneje, pa že tako so poceni

---------- le vent nous portera...

Pri Foto Asji je postopek zelo enostaven. Najprej snameš z neta njihov programček za pripravo slik za pošiljanje, po enostavnih navodilih narediš paket slik, ki jih hočeš razviti, pošlješ, nazaj dobiš mail, ki ga sprintaš, ker je potrdilo za prevzem slik.

http://www.foto-asja.si/

Fotografije ti potem pošljejo po pošti ali pa jih dvigneš v njihovi poslovalnici, ki jo na obrazcu označiš.

Digitalnih fotk se ne razvija, ampak tiska, po domače printa.

ja mas prov – solim pamet – in cez cas imas samo se zbledele fotke!!!! boljs da si tiho drugic!!!!

Sashy: Solim pamet ima v bistvu prav. Tehnično se take fotke res le printa, tudi v Foto studiu na foto papir. Po starem seje papir osvetlil preko razvitega filma, sedaj pa se osvetli z laserjem, po podatkih iz digitalne fotke. Torej je postopek še najbolj podoben laserskemu tiskalniku. Seveda pa gre za foto papir, ki je lahko enak kot za klasično fotografijo, le način osvetljevanja je drugačen.

Papageno, spet je odvisno od studia, ne delajo vsi na tak prencip. Obstajajo se vedno masine in studii kateri razvijajo na prencip osvetljevanja in ne “laserskega printanja”. Zgolj v info.

Če si dobro prebrala kaj sem napisal, sem napisal da se z laserjem osvetli. Torej če mene vprašaš delajo studii izključno po tem postopku, Tiskanje v starem pomenu pa se uporablja le za ekstremno velike formate (npr. plakati) Vendar pri tem postopku ni nobenega razvijanja. Je zgolj osvetljevanje.

fotografije so se včasih razvijale, ker je bilo treba dat film v razvijalec. ampak nekater ne bodo nikoli razumeli napredka….

New Report

Close