Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija link s kakšnim tečajem za fotografiranje in drugimi nasveti…

link s kakšnim tečajem za fotografiranje in drugimi nasveti…

Živjo!

Doma imam odber fotoaparat…rada fotografiram…kader izbiram dober…nisem pa imela nikoli časa se poglobit v fotografiranje…od zaslonk do časov… Rada sicer delam porttrete…in to sem se že nekako naučila…saj drugega kot iso sploh ne spreminjem…pa vseeno… Je kje kakšen link (lahko tudi angleška stran) kjer so kakšni koraki za to… kjer so nasveti…

Danes zjutraj je bila namreč na nebu krasna zarja. Ker je bilo še pretemno in, ker nisem imela časa psotavljat stativa…ne vem kako bi lahko posnela tisto krasno svetlobo?

Hvala za nasvete.

Srečno

anre… arne… hehe – sem že prebral Arne (Hodalič) – slavni fotograf, pa mi je bilo čudno, da bi on spraševal o tehniki :))

Jaz se tudi ogromno ukvarjam s fotografstvom in vse sem se naučil le iz knjig, priročnikov ter seveda preko neta. Pa žilico moraš seveda imeti.
Daleč najboljša stran po mojem mnenju je:

In tukaj imaš obrazloženo od samih osnov naprej pa tudi do posameznih tehnik, kar je meni še posebej prav prišlo. Naprimer kako fotografirati portrete, kaj se sme in česa ne, kaj narediti, da izpade boljše…
Pa tudi slovenski fotografski portal je odlična zakladnica znanja in izkušenj:

Za tako jutranjo zarjo pa je najboljše ISO vrednost zmanjšati na naprimer ISO 100, pa če imaš vse ročne nastavitve, zmanjšaš čas zaklopa zaslonke na nekje 1/160 ali 1/250 …. tukaj je nekaj sprobavanja, odvisno od svetlobe pač.
Pa sprobavaš še z zapiranjem/odpiranjem zaslonke (vrednost f4-f32).

New Report

Close