Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija božične pesmi

božične pesmi

Če je kdo pri volji, naj mi prosim napiše naslove in izvajalce božičnih pesmi. Od tujih do slovenskih, od starejših do novih. Hvala

manca

white chrismas, santacause is coming to town, I”l be home for chrismas, božična noč, jingle bells, … izvajalci so različni priporočam da na emule vpišeš chrismas in se ti bo verjtno izpisalo veliko različnih.

V google napišeš christmas songs, pa ti jih bo veliko našlo.Pa klikni prvo al pa drugo.

Merry Christmas ho ho ho 🙂

Mi smo lani kupili revijo Bučka, kateri je bil priložen CD z božičnimi (novoletnimi, prazničnimi…) pesmimi. Na CD-ju je 10 lušnih, modernih pesmi. Skupaj z otroci smo jo poslušali praktično ves lanski december. Lahko ti napišem naslove in nekatere izvajalce (jih samo ugibam, ker niso nikjer napisani):
Jingle Bells – Foxy teens, Smrečica, Božič bliža se, Darila, Zima bar, Želimo vam srečen Božič, Če si srečen, Zvonovi zvonijo, Sveta noč, Živimo skupaj

Drugače pa malo poglej pri naslednjih izvajalcih: ROCK’N’BAND, Pop design – Na Božično noč, …

Meni ena najljubših: LAST CHRISTMAN – DUO WHAM
Bijeli Božič – Crvena jabuka

Poglej pod Oto Pestner ali pa New Sving Quartet boš našla veliko slovenskih in tujih božičnih pesmi.

Lep pozdrav vsem, ki pišete!

Kaj pa slovenske božične pesmi, ali smo kar pozabili nanje? ! Sveta noč, Glej zvezdice Božje, Božji nam je rojen Sin, Dete rajsko, Na polnoči grede,…
in še kup drugih je, ljudskih in zborovskih. Nekatere so zelo stare, pa vem iz prake, da še vedno povprašujejo po njih mladi in mladi po srcu, in zapojejo tudi, samo, da prisluhemo. In mladinskih je tudi nekaj.

Ohranjajmo to, kar je naše – slovensko, lepo vas prosim! Všeč so mi tudi te svetovne (ki jih navajate), nekatere so prevedene v slovenščino in v druge jezike, toda ne zanemarjajmo tega, kar imamo mi in samo MI!

“Ne košati se s tujim perjem.” (slovenski pregovor)

Darko Ž.

Očino ne poznaš dobro repertoarja O.Pestnerja in N.S.Q imajo kar nekaj CD-jev samo SLOVENSKIH božičnih pesmi.

lp otto

Spoštovani Otto!

Ota Pestnerja in New swing kvartet poznam dobro, brez skrbi. Samo toliko se spomnim, da mi ne pozabimo na to, kar je naše. Bolj na hitro sem tudi prebral prejšnje, se pozna.

Hvala za dopolnilo. Lep dan, Darko

New Report

Close