Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Kateri fotoaparat?

Kateri fotoaparat?

Do sedaj sem imela klasične fotoaparate, ker pa veliko slikam si želim malce boljši digitalc.

Mi lahko prosim svetujete kateri fotoaparat bi si kupili, če od njega pričakujete sledeče:
– večji optični zoom, da lahko slikam tudi z razdalje (primerno za razstave)
– ujeti otroke v igri, teku…. in da pri tem slika ni razpacana
– ponavadi delam slike velikosti 10X14, tiste bolj lepe pa jih povečam in gredo v okvir pa na steno.

Vaša pomoč bo zelo dobrodošla.

Always look on the bright side of life!!!

Za koliko denarja in okvirno kakšen zoom rabiš?

Fotoaparat kupim za dalj časa in ne le za leto dve, zato na denar niti ne bom toliko gledala kot na kvaliteto.
zoom – toliko da bom na pasji razstavi lahko izven ringa slikala psa v ringu in pri tem ne bom imela notri popolnoma vse okolice :o))) ne vem koliko je to

moj predlog:
majhen in dober Casio Exilim 120
mnogo manualnih nastavitev, seveda avtomatskih tudi, pa se “pasji program” ima med njimi

mislim, da je eden na Bolhi

Tega, super izbira. Ima ga moja prijateljica in je blazno zadovoljna.Jaz pa še denar praskam.:((((

To kar pravi 2x mama je tudi meni zanimiv fotoaparat.

Jaz bi si sicer kupila tega: , kajti tudi meni je obvezno imeti dober optični zoom. Ta olympus stane pri nas od 80-90 tisoč (odvisno a s kartico ali brez ipd). Ni tako drag, ker je že od lani na trgu.

Pmaxi – a sploh veš koliko stanejo dobri??? Meni je žal že 100k veliko.
Tu je en dober, ki bi ga jaz imela: – poglej še ceno! Jaz gledam tudi na denar, ne samo na kvaliteto.

o, ja vem. cene se gibljejo od 100k pa navzgor.

Če se odločaš za prehod na digitalca, previdnost pred nakupom ni odveč. Poskusi posamezne modele preizkusiti, če poznaš koga, ki že ima bolj kakovosten aparat. Ni nujno, da boš z vsakim aparatom zadovoljna, če bo finančno gledano zajeten zalogaj.
Za povprečno rabo in slikanje otrok v gibanju morda povsem zadošča tudi kakšen cenejši model, seveda ob osnovnem poznavanju aparata in njegovih nastavitev. S ‘trotel’ kamero si otroka na kolesu slikala brez težav, pri digitalnem aparatu avtomatika ne bo dala želenega rezultata, temveč ustrezne ročne nastavitve.
Tudi na velikost aparata je treba misliti ob nakupu. Če na primer rada kolesariš ali potuješ, ti bo velik, težak in dragocen fotoaparat prej v napoto kot v veselje. Pa še zasmilil se ti bo, ko bo poskakoval v torbi na kolesu.
Skratka, kar nekaj vidkov je potreba preučiti, preden odštejemo denarce za malce dražji aparat. Pa ti, ki sem jih omenil, še daleč niso edini.
Tudi na internetnih straneh najdeš ogromno informacij in nasvetov v zvezi z digitalno fotografijo in novimi modeli aparatov, s katerimi je trg že kar prenasičen.
Želim ti dobro izbiro in čim več uspelih posnetkov v albumih, kot tudi na stenah tvojih malčkov.

New Report

Close