Sony DSC T7, T9, T30
Torej katerega priporočate …
Sedaj sem imela črnega T7, ampak se je pokvaril in kupujem novega.. Zdaj pa se ne morem odločit ali vzet kar enakega, ki je res super tanek in čisto dovolj dober za mojo uporabo (čeprav je baterija bolj slaba), ali vzet tega novega T30 s 7 milj. pikslov ki je debelejši in težji z zelo vzdržljivo baterijo-420 posnetkov (čeprav še vedno dokaj tanek) ali nekaj vmes, torej T9 s 6milj pikslov 🙂 Hvala in lp, Maša
Manjši tanjši aparati imajo dražje Li-ion baterije, ker običajno kupimo še rezervno, moraš prišteti ceni aparata še 10 do 15.000 sit za rezervno.
Več Mp pomeni pridobitev, če je tudi sensor večji, pri isti velikosti senzorja so pri več pixlih ti manjši in ne pridobiš veliko na kvaliteti slike, so pa slike slabše pri slabši svetlobi. Jaz bi izbiral aparat z večjim senzorjem, cenejšimi AA baterijami, mora imet tudi optično iskalo in dober občutek ko ga imaš v roki.
Imam Sony DSC W5 ki ima razmeroma velik sensor 1/1.8″ in “samo” 5Mp, samo tudi pri ISO 400 slike praktično niso slabše kot pri 100 ISO, uporabne so tudi še pri 1.000 ISO.
Če pogledaš npr. teste Canon 610 i 620 s 5 in 7 Mp na straneh e-fotografija, so slike praktično enake pri obeh, ker je senzor pri obeh enako velik.