Kupovanje digitalnega fotoaparata
Kljub temu, da je vsak dan vsaj eno podobno sporočilo na tem forumu, vas povprašam za mnenje in konkretne izkušnje….
Moji nadvse ljubi klasični Minolti Dynax 500si Super je kakšne pol leta nazaj začel nekaj muštrati programator in sem jo nesla na servis in tam so me, barabe, upilili za uhuhu kilc. Na zadnjem dopustu je začela ponovno nekaj štrajkati in na servisu bi me zdaj spet radi upilili za uhuhu kilc, v bistvu celo nekajkrat več kot je takšenle klasičen fotoaparat sploh še dandanes sploh kaj vreden. Da o tem, da so klasični filmi in njih razvijanje – postali salamensko dragi – sploh ne govorimo.
S težkim srcem sem se odločila, da ga pač dostojno “pokopljem” in začnem iskati digitalni fotoaparat zame. No, zdaj pa – hja, sledi temeljita raziskava tržišča. Ker – kadar nekaj kupujem – vse prej preštudiram in naštudiram… in kupim ORNK za tisto kar potrebujem.
Kaj bi pravzaprav rada in kaj rabim – fotoaparat naj ima:
– pravi zrcalno-refleksni zoom, ne samo digitalnega, lahko tudi kaj širokokotnega
– stabilizator slike
– zunanji fleš
– cenovnega ranga nekje med 100-200k (???)
Na tržišču je POPLAVA ponudbe razunih znamk. Kaj pa bi jaz rada od vas?
Hja, da malce opišete kateri model imate in kakšni so njegovi plusi in minusi pri KONKRETNI uporabi. Tehnične reference določenih modelov si že lahko sama pregledam na internetu, ampak meni so pomembne tudi konkretne izkušnje. Ker stvar, ki jo nameravam kupiti ni tako poceni in ker bo za ene deset let in ker….
In koliko je pravzaprav stara oprema , npr. fleš, objektiv, UV filtri, idr … sploh še kaj kompatibilno z novimi digitalci?