Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija backvokali

backvokali

Zanima me kako se poje back vokale oz. kaj je to prvi, drugi… glas
Ker ko je recimo refren ene pesmi, pevec poje t. i. prvi glas, zadaj pa nekdo poje drugi glas oz. back vokal (če je to sploh isto) in me zanima kako to poje – ker je kar malo drugačna melodija in ni samo odpeto v drugem tonu.
(To se dobro sliši pri karaokah in je zraven samo ob refrenih npr. že posnet tudi glas)
No, če kdo ve….

**************** I`m all that!

Za backvokale moraš imeti odličen posluh, ni pa toliko pomembno da imaš odličen glas. Važno je, da točno zadaneš ton in da lahko poješ popolnoma drugačno melodijo od solistove hkrati z njim, ne da bi te motil njegov glas. Za mene ni težko, imam skoraj absoluten posluh. Ko se kje prepeva, skoraj vedno pojem zraven drugi glas, ki si ga sama zmišljujem.
Veš, da je to poseben občutek, ko obarvaš solistu njegov glas s svojim? Prav tak prijeten občutek dobiš v ušesih, ko zadaneš tisti pravi ton, kar kocine ti gredo pokonci. Poskušaj malo doma ob CDjih prepevati drug glas, kar izmisli si ga. Ko ti bo uspelo, boš občutila.

ja ja, točno to… ko se kar naježiš ko se dva zvoka združita…
hvala za pojasnilo, bom probala tudi sama, čeprav sem že in mi nekako ni preveč dobro uspevalo, čeprav imam dober posluh (samo verjetno ne 100%)…

**************** I`m all that!

Pojdi h kaksnemu zboru, tam pojejo vecglasno in takrat ti bo tudi malo vec jasno 🙂

New Report

Close