Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija DSLR – kateri in zakaj

DSLR – kateri in zakaj

Imam nekaj viška denarja in zelo si želim imeti DSLR. Zanima me za katerega izmed naštetih bi se vi odločili in zakaj. Odločam se med Nikon D50, D70s in Canon 350D. Kupil bi ga v kompletu z objektivom, pa potem še kakšen objektiv 300mm. Od teh treh sem preizkusil Nikona D70 in bil navdušen, tako nad hitrostjo, kot nad kvaliteto slik in nastavitvami. Zdaj imam malo boljšega kompakta, vendar tam lahko le sanjam o nastavljanju globinske ostrine.

jst sm sporbala vse in med temi je definitvno D70. zaradi hitrosi, kvalitete, svetlomera, avtofokusa, ohisja… vsega… pa tut pr nikonu ti vsi objektivi pasejo na vse med tem k pri canonu ni tako.

odlocitev je seveda tvoja

Od vseh ki si jih omenil 350D. Fotoaparat je frišen na trgu in za to ceno ne dobiš nič podobnega. Pa tistih 8 mio pix zna priti zelo prav. Jaz ga bom v kratem kupila kot drugi aparat, ker se poklicno ukvarjam s fotografijo in rabim nekaj kar gre lahko v veliko situacijah ob bok dražjim aparatom. Kvaliteta slike je pa potem odvisna od objektiva…pač več denarja daš, več imaš… 🙂

Pa še njegov review (na tej strani si oglej teste še za ostale aparate):
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/

Se strinjam s tt, važen je objektiv. 350D in 300D ne delata bistveno drugačnih slik z isto dobrim objektivom, bolj se ti splača investirati v dober objektiv, kot pa pregrešno drag fotoaparat.
Kaj boš kupil pa je odvisno od tvojih želja. Moj izbor bi bil 350D (predvsem DigicII procesor, manj šuma, uporaben ISO1600, 350D je okleščena verzija 20D, vendar senzorja nista ista, 8.0Mio vs. 8.2Mio pikslov).

Pošlji oblikovano (24-07-05 12:29)

Sam imam sicer EOS 20D, a v tem rangu bi ti priporočil D70s. V setu je objektiv, ki je neprimerno boljši od tistega iz Canovega seta pa tudi ohišje je zelo OK.
Nič ne pišeš, če imaš že kaj objektivov, fleš od prej… to precej vpliva na odločitev.

New Report

Close