Najdi forum

oasis

ste poslušali njihov novi album (don’t believe the truth)? kakšen se vam zdi?

meni se zdi soliden naslednik prejšnjega (standing on the shoulders of the giants), ko so fantje nakazali, da se bodo v prihodnosti podali v bolj mirne vode. in tak tudi je – umirjen, spokojen, a zvokovno še vedno zelo bogat.

btw. njihov prejšnji je Heathen Chemistry (moje mnenje: o jezus, tudi če ga ne bi bilo…..), aktualni je precejšnje izboljšanje , samo kaka dva fillerja…absolutno ne prenesem Lyle, medtem ko so mi Mucky Fingers, The Importance of Being Idle, Part of the Queue, Meaning of Soul, Let There Be Love….ful hudi komadi. Kewl album ->4/5, ampak takih kot DM, MP in WTSMG več ne bo.

glede heaten chemistry se strinjam – razen par komadov beden izdelek… sem že čisto pozabil nanj “).

se mi zdi pa prav, da so se oddaljili od vseh prejšnjih albumov in iščejo nekaj novega. tudi ta garažni, bolj underground zvok full zapali. full bolje izpade kot če bi bil zmiksan v nulo…

meaning of soul je tudi meni full zakon

drugače jih pa dobro poznaš “) keri se ti pa zdi njihov najboljši album?

meni masterplan-sicer brez izrazitih hitov, a kot celota zelo dovršen in slušen izdelek.

Definitely Maybe mi je kot celota daleč najboljši…to ti je nespolirani garažni zvok. Čeprav Masterplan je po svoje fantastičen, ampak ker je kompilacija ga nekako ne štejem zraven…če veš kaj mislim….s tem se sploh ne bi strinjala, da ni hitov gor…meni osebno je največ hitov na kupu kadarkoli:)) od Aquiesce naprej do konca…kake pesmi, in to B strani, neverjetno!

Pri novem albumu je pa tako, saj je zanimiv, ni pa več tiste čarovnije, ki bi me ganila do solz…Slide Away-Champagne Supernova-Masterplan-itd vrste pesmi. Ali pa arogantno divjih komadov zaradi katerih se ti potem za vse jebe;) Saj drugače mi je novi album vedno bolj všeč, samo škoda za rahlo uničeni vokal in bobnarja…Zak po mojem nima pojma.

Si bil kdaj na kakem koncertu? Jih že dolgo spremljaš…no, verjetno ja, večino so nas itak na prva dva albuma dobili:)

Odkril zelo pozno, pred šele dvemi leti, pa še to bolj po naključju… so pa me takoj okužili s svojim zvokom in zdaj sem njihov”). so eden redkih bendov, če ne celo edini, ki imajo zelo kvaliteten, premišljen in prečiščen zvok, ki pa je hkati tudi oster in neusmiljen (kot si rekla), da se ti po njem jebe za vse na svetu. njih lahko dejansko poslušaš v neskončnost ne da bi se je naveličal.

To da je masterplan zbirka pa nisem vedel… do zdaj sem mislil da je to pač album z neverjetno dobrimi pesmimi ki ne zvenijo prav nič komercialno, postavljene v zelo premišljenem vrstnem redu. Je pa to neke vrste ‘best of b sides’?

se pa strinjam, da na novem albumu ni več tiste čarovnije… Vsaj ohranja tisto njihovo hladnost, noelov vokal in kitare. Jap, Zak dela samo sranje na njem, še dobro da je bolj v ozadju “)

na koncertu še nisem bil, žal, mora pa biti božansko… ti si že bila?

Ne, žal še ne, letošnja turneja je pa itak bila razprodana v povprečno eni uri, tako da niti še nekaj časa ne bom.

Ja, najboljši komadi z b strani singlov iz prvih treh albumov, najbrž nimaš originalnega cedeja, drugače bi opazil;), evo, to mi je še pri njih ful všeč..npr. sam singl ni glih kaj posebnega, b stran je te pa čist osupne (primer: A- Some Might Say /B-Talk Tonite/Acquiesce/Headshrinker…kjer je vsaka od dodatnih pesmi nekajkrat boljša od singla), moje mnenje pač:)

Lepo bodi!

to sem slišal, ja, da so karte pošle takoj… škoda

sicer je pa lepo spoznati še nekoga, ki ga zanimajo oasisi… med znanci nimam niti enega takega…

tudi ti se lepo imej

nevem od oasis sm slisu sam dva komada, hud mi je pa don t look back in anger ta je pa svetovn ..

Ja, res svetoven komad. sicer umirjen, a zvokovno še vedno zelo bogat, tudi odličen vokal

ampak to ni še nič “) imajo še en kup drugih komadov, ki so vsaj tako dobri, če ne še boljši

meni osebno sta zelo všeč baladi don’t go away in live forever, jih je pa še več; če boš imel možnost jih le dej poslušat, ker boš zagotovo očaran

Če te zanima link do zgoščene korektne biografije banda , če si kak fakt kdaj slučajno izpustil…Ikar, te lahk vprašam koliko si star? Če nočeš ni treba odgovort;)

papa

prej mlad “) 20 sem

pa hvala za informacije “)=

New Report

Close