solopetje
Živjo!
Vsi se rodimo s posluhom! Le da ima nekdo posluh bolj razvit od drugega… Na to vpliva vse: geni, pa koliko so ti straši peli kot otroku, pa koliko si sama bila dejavna v tem od drugega, tretjega leta naprej… in seveda koliko ste peli v šoli… pa kakšen odnos oz. prepričanje gojiš do tega… Ali rečeš, eh, jaz nimam posluha, ali pa se trudiš in poskušaš zapeti, bodisi v razrednem zboru, bodisi pozneje na žuru, pri prijateljih, ob glasbi…
Se ga pa da razviti tudi v poznejših letih. Seveda spet odvisno od vsega naštetega zgoraj. Osebno imam izkušnje, da so ljudje, ki so bili mnenja, da nimajo posluha, s poukom petja dodobra razvili svoj posluh in imajo sedaj popolno intonacijo in vse ostalo akr sodi zaven.
Vem pa tudi za primer, ko se nekemu dekletu posluh ni razvil, kjub temu, da je cca. 3 leta vsak teden obiskovala ure solopetja.
Vidiš, iz tega je razvidno, da instant ni instant recepta ni.
Pozdrav!
Jaz že več let pojem v pevskem zboru, študiram tudi glasbeno pedagogiko, pa nisem nikoli imela časa (?!) za solo petje, letos pa sem v glasbeni zamudila rok, tako da je mimo.. mi pa je ta tvoja ponudba kar privlačna, zato me zanima od kje prihajaš (kje bi potekale vaje) in kako je s financami..
LP, Tipka