Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija program za panoramsko fotografijo

program za panoramsko fotografijo

Potreboval bi dober program za izdelovanje panoramskih fotografij (s sestavljanjem posameznih fotografij). Kaj vi uporabljate, ali je mogoče kaj uporabnega dobiti na internetu kot freeware?
Hvala.

S freewarom bo bolj kriza. Ko sem jaz lani to rabil, sem si pomagal z sharewarom, pa sem s kombinacijo naštetih programov zadevo kljub omejitvam speljal…

– PanoramaComposer
– PanoramaFactory
– Panoramide
– PanoStitcher
– Panoweaver

Po pravici povedano, ne spomnim se več, kateri mi je bolj pomagal (te sem namreč uporabil), sem pa sestavil dokaj kompleksno sliko področja, sestavljeno iz posamičnih letalskih posnetkov…..

Roman, hvala, bom poskusil najti iz predlaganega kaj uporabnega. Ker pogoj je tudi ta, da nastala panoramska slika ne sme biti “okleščena” kar se pixlov tiče…

Meni osebno je izvrsten program ArcSoft Panorama.
Velik je nekje 70 MB, kar že lahko pove o njegovi zmogljivosti v primerjavi z drugimi, ki so po nekaj MB veliki.
Je pa naravnost odličen – lahko delaš panoramo vertikalno, horizontalno ali uporabiš način “tile”, da nanizaš slike več stolpcev in vrstic.
Da je panorama še bolj učinkovita in pristna, določiš programu s kolikšnim zoom-om si slikal, pri prekrivanju slik pa se uporabi 3-točkovno prekrivanje; na vsaki sliki določiš tri točke (1, 2, 3) in program sliko prilagodi, da se tam prekriva.
Skratka odlično – tudi, če pri samem slikanju nekoliko zgrešiš linijo, se da tukaj končni produkt izvrstno izpeljat. In tudi tako kot želiš – brez skrčevanja slike.
LP

Obema hvala za namige. Sem dobil PanoramaMaker 3.0, kolikor sem ga izprobal, deluje odlično.
Hvala še enkrat obema.

New Report

Close