sat. ali kabel
Mi smo se ravno zdaj odločili za kabel, čeprav imamo tudi satelitsko, vendar samo astro. Odločili smo se predvsem zaradi programov, ki jih kabel ponuja, vmes so namreč tudi Discovery, Animal Planet, National Geographic, Hallmark, vsi s slovenskimi podnapisi. Pa še Paprika, Hrvaška 1 in 2, Rai 1 in 2, pink tv, vh1 in še en kup drugih. Tega na naši satelitski ni mogoče dobiti in mislim, da tistih s slo. podnapisi tudi na drugih ne (nisem čisto prepričana), samo po kablu.
Glavno vprašanje je torej, kakšne programe želite in kakšne lahko dobite na kablu oz. satelitski.
Je pa res, da je pri kabelski treba plačevati mesečno naročnino, ki je pri nas odvisna od paketa (cca. 3-4 jurje), pri satelitski pa imaš samo strošek montaže in to je to. Ampak meni so pač programi na kablu vredni plačila, na satelitski imamo skoraj same nemške programe in sem jih že nekoliko sita.
Evo takole je: Kabelska stane 3-4 jurje na mesec in imaš kar dosti programov. Digitalni satelitski reciver in pač antena ki spada zraven pa stane okoli 80k s tem, da ti določeni modeli omogočajo odkodiranje programov preko interneta. Priklopiš reciver na modem in ti sam poišče določeno stran in naloži kode… In potem maš programov res “miljon…” V bistvu že preveč… Je pa res, da daš enkrat pač malo višji znesek in maš potem mir, medtem ko kabelsko plačuješ mesečno v nedogled 😉