Standardi
pozdrav,
nisem ne poznavalec fotografije ne ponosen lastnik lastnega fotoaparata. Ker ga tudi ne rabim. a ko ga, si ga sposodim. Tako sem si pred časom stričevega, starejšega nikona (digitalca). bil je zanimiv, z vrtljivim ekrančkom po horizontalni osi in namesto tistega grdega okroglega gumba za menjavo funkcij pa drsnik na vrhu aparata. ki se mi zdi genialna domislica, dosti bolj uporaben kot vrtenje tistega čudnega gumba.
ko sem si zadnjič ogledoval modele v trgovini, da bi si le nabavil svojega, sem opazili, da imajo sedaj vsi, tudi nikonovi, tiste grde okrogle gumbe.
zanima me, ali je bil sprejet kak standard, da morajo vsi digitalci imet tiste gumbe za preklop funkcij (slikanje, ogledovanje slik, off) ali se prodajajo še kaki modeli z bolj svobodno oblikovanimi detajli?
napaka, ne vrti se ekranček, temveč objektiv. s tem lahko slikaš pod različnimi koti, hkrati pa dejansko zavaruješ objektiv ko ga zavrtiš pod ohišje.
model je nikon coolpix2500
http://nikonimaging.com/global/products/digitalcamera/coolpix/2500/index.htm
Ja veš odvisno je od vremena in relativne vlažnosti. Barve, oblike, gumbi in ostalo naj bi bilo tam z namenom uporabe v fotografske namene. Kako pa se podajajo k srajci ali regalu v dnevni sobi pa ne bi vedel… Aja, obstajajo tudi instant modeli na film z enim gumbom. Za sprožanje, ki pravi “klik” ko ga pritisneš. Imajo ga tudi v barvi Jeansa z bolj svobodnimi detajli.
Zlo lep dan – S.