“Zahtevna”
Kupujem nov digitalni fotoaparat in vas prosim za pomoč. Kriteriji, ki jih mora izpolnjevat:
– majhen (kot npr. Pentax, Canon Ixus…)
– 3 ali 4 m.p., 3x opt. zoom
– polnjenje na AA baterije
– možnost snemanja 640×480 z zvokom (po možnosti omejeno samo z velikostjo kartice)
– ne predrag 🙂
Ali sploh kakšen izpolnjuje VSE kriterije?
lp Vesna
Predlagam ti, da si ogledaš to stran, si prebereš karakteristike, preštudiraš dimenzije, funkcije in pregledaš kakšne slike dela določen fotoaparat.
http://www.steves-digicams.com
Pri nakupu raje ne pomišljaj na velikost fotoaparata, ker ti konec koncev ne bo dosti koristilo, da je čim manjši. Sem lastnik Pentaxa Optio S in vidim, da mi ultra majhnost fotoaparata prav nič ne koristi (zgolj omejuje).
Slike pa zaradi svojih slabih Pentaxovih leč, dela zelo zrnate in zamegljene. Se je vidlo, da je neka napaka na njemu, ker so takoj za tem modelom izdali bolj izpopolnjeno različico Optio S-a. Pa še svoje specialne akumulatorje ima, tako, da je polnjenje velika težava + baterije so majhne in ne vzdržijo dolgo.
Canon IXUS je pa že druga pesem in vsebuje veliko kar imajo tudi veliki. 😉
oFca napisal:
Predlagam ti, da si ogledaš to stran, si prebereš karakteristike, preštudiraš dimenzije, funkcije in pregledaš kakšne slike dela določen fotoaparat.
Pa še jaz dodam svoj piskerček:
Imam Canona PowerShot S1 IS in sem več kot zadovoljna. Je med manjšimi, ampak zelo lepe slike dela. Lahko pa z njim tudi snemaš, seveda do 1 ure. Več si preberi in oglej tule:
Lp, Lady L
Hvala za nasvete in spletne strani.
Mislim, da se bom odločila za Sony DSC-W12 Kakšni komentarji?
Mi je pa res pomembno, da je fotoaparat majhen – za majhno žensko torbico :). Zdaj imam Olympus C-3020, ki je super fotoaparat, vendar zame prevelik. Če ga kdo kupi naj se mi javi.
lp Vesna
Ni slab… majhen, slike so lepe, sicer je pa odvisno za kaj ga boš rabila. Odločitev in denarnica sta pa itak tvoji 🙂
Ne da kogar koli prepričujem, saj veš: svaki cigo svoga konja hvali, moje potrebe in zahteve so pač drugačne od tvojih.
Primer: bila sem nekje in dogodek, ki se je odvijal je bil precej oddaljen. Tukaj pa se je izkazal njegov zoom.
Še en slovenski link, kjer se moj malo lepše vidi in tekst “razume” :)))
Vsekakor pa, tudi tvoja izbira ni slaba. Veselo in uspešno slikanje, pa izvirne slike ti želim!
Lp, Lady L
Ja, Lady, tvoj fotič je res prava mašinca 🙂 Jaz ga rabim za družinske slike. Ker pa moja otroka nista nikoli več kot 3 metre stran od mene, bi bil 10 x zoom popolnoma neizkoriščen 🙂
Sem že naročila Sony W12. Komaj čakam, da ga dobim in sprobam.
lp Vesna