Nikon D70 ali kaj drugega?
Lep pozdrav!
Sem strasten fotograf … predvsem popotniške fotografije in družinskih posnetkov.
Do sedaj sem uporabljal nikon F801 ( polprofesionalna serija ) to je z eno besedo čudovit aparat … kovinsko ohišje, zaneslijiv, baterije držijo nemogoče dolgo ( cca 200 filmov a če jih ne zamenjaš pravočasno … te to lahko pri edinem pooblaščenem serviserju stane dobrih 60 tisočakov … pa stvar še vedno ne dela, dokler ti nekdo ne reče menjaj baterije )
No skratka ker so klasične fotografije postale predrage ( eno potovanje cca 10 do 15 filmov ) Bi rad prešel na digitalca. In sedaj je vprašanje kateri je najustreznejši?
Z nikoni imam zelo dobre izkušnje, in mi tudi nekako najlepše ležejo v roko. pa vendarle … predlagate še kak konkurenčen izdelek in zakaj?
Nikon d 70 za slabih 300 tisočakov z objektivom ali kakteri drug?
kakšen objektiv bi bil najprimernejši za potovanja, do sedaj sem uporabljal sigmin zoom objektiv 28 do 200 z nekoliko slabšo svetlobno jakostjo.
Odprt sem skratka za vse predloge …
in še to … kje kupiti najceneje?
Hvala
Mislim, da ti digitalna tehnika ne bo prihranila denarja pri razvijanuju filmov. Strokovnjaki še vedno spodujajo ljudi, naj si fotografije razvijejo, ker naj bi bil to edini trajni način shranjevanja. CD-ji niso zanesljivi, DVDji nekoliko bolj, pa kljub temu…
Sicer pa nazaj na tvoje vprašanje. Z Nikonom D70 ne moreš zgrešiti. Glede na vse ocene je, tiste opravljene v sterilnem okolju in tiste terenske, je odličen fotoaparat z odličnimi karakteristikami. Edino vprašanje je, ali ti fotografije, ki jih narediš z njim odgovarjajo. Poglej Canonove, Olympusove, Minoltine, Nikonove….in se odloči.
Sicer pa predvcidevcam, da že imaš nekaj optike za nikona, saj si lastnik nikonovega bodija. Če je tako, potem je odgovor jasen…D70.