Trgovine s foto opremo
Foto trgovina Cumulus v Kranju. Imajo praktično vse…
LP – S.
p.s. – mislim, da je ime njihove trgovine na internetu: http://www.cumulus.com…
Bom preveril oboje. Vmes sem naletel tudi na Fotodiskont, kjer imajo tudi kar nekaj stvari, ceprav na internetni strani ni azurirano…
Konkretno me zanimajo predvsem dodatki za Canon A80. Do sedaj sem povsod videl samo original Canonove objektive, ki so neverjetno dragi, na tujih forumih pa slisim za veliko dodatkov drugih firm, ki so veliko cenejsi in nekateri (baje) tudi kvalitetnejsi od Canonovih (Tiffen, Raynox, Lensmate,…).
LP, Tomaz
Mislim, da boš kar razočaran….
Pred desetletjem, ko je foto trg krojilo vsega par kvalitetnih firm ki so enkrat letno menjale modele, ni bilo težko najti prodajalca, ki je imel zalogo različnih dodatkov.
Danes je proizvajalcev neskončno, novi modeli prihajajo na trg vsake pol leta, dodatni pribor pa je med sabo bolj ali manj nekompatibilen. Tako danes že v milijonskih zahodnoevropskih mestih težko najdeš trgovca s širokim izborom. Bolj ali manj gre samo za internetne prodajalne, ki na tvojo željo pri principalu naročijo željeni del in ti ga pošljejo po pošti.
Slovenija pa je ob tako velikem številu modelov in tako majhnem številu prabivalcev preprosto premajhna za dobro dodatno ponudbo. Dvomim da boš našel to kar iščeš…. Jaz sem dodatke običajno kupoval v večjih nemških mestih v času sejma Photokina. Takrat so namreč predstavili nove modele in prepolovili ceno dotedanjim (originalnim).
Da bi prav vse nasel na enem samem mestu, tega niti ne pricakujem. Mislim, da je res tako, kot pravi Roman. Saj imajo razlicni trgovci marsikaj, ampak prav tistega, kar iscem (konkretnih izdelkov, o katerih je recimo veliko govora na tujih forumih), pa skoraj ne najdem.
Za katerega digitalca pa ti isces dodatke? Ce slucajno za katerega od Canonov, potem si oglej Lensmatovo stran, ce je se ne poznas (link spodaj). Mislim, da bom tudi jaz kar pri njih kaj narocil. O tej firmi nisem slisal se nic slabega, sama priporocila do sedaj. Pa dolar je trenutno poceni… Ugotoviti moram se, kaksno carino zaracunavajo pri nas za robo iz ZDA.
http://www.lensmateonline.com/
LP,
Tomaz
Tomaž in Lučka…
Za opremo uvoženo iz ZDA boš plačal 4.5% carino in 20% DDV-ja. Ampak ne samo na ceno opreme ali kar koli že temveč tudi na poštnino in vse kar spada zraven. Vse se sešteje in potem na tisti končni izračun plačaš dajatve. To zagotovo drži, ker sem sam izkusil na lastni koži, ko sem naročil foto opremo iz Avstralije, ker je bila cena ugodna. Če že naročaš po internetu se raje drži EU in potem vsi tisti stroški odpadejo. Razen poštnine, seveda…
Lučka, kar se tiče nakupov za starega canona pa poglej na
http://www.e-bay.de in ne dvomim, da ne bi našla tistega, kar potrebuješ. Jaz kupujem tam objektive za Pentaxa in ostale stvari in moram reči, da je O.K.
Edino kar je se moraš registrirat in potem licitiraš kar pač potrebuješ. Jaz sem pred časom kupil 100mm macro objektiv in tele konverter, pa potem še 135mm teleobjektiv, prodal pa sem zoom 80-320…
Skratka, dober “deal” se da narediti in če imaš srečo lahko prideš hudičevo poceni skozi.
LP – S.