Canon A80 ali A85
Kakšen se vam zdi digitalec Canon A80? V mixi.tv je akcijska ponudba – 79.000 sit. V paketu je tudi polnilec, pa torbica, pa kingston kartica. Kakšne so te kartice? A so sploh v redu?
Kakšna je bistvena razlika med Canon A80 in A85? Razen vrtljivega zaslona.
A95 je zaenkrat kar malo predrag… Pa tudi nisem sigurna, če je res toliko boljši…
Cene digitalnih fotkičev padajo 100 na uro. Jaz sem Canona A80 kupila maja letos in takrat je bil 90.000,00 SIT. Nenormalno res cene padajo.
Zdej lahko ti rečem iz lastnih izkušenj da je fotkič res špica. Imaš veliko funkcij, katerih po moje sploh ne boš vseh uporabljala in pa vrtljivi okvirček (drugi fotkiči tega nimajo), kar ti bo prišlo prav, ko boš slikala sebe ali pa iz višine.
Mislim da so razlike med fotkiči v pikslih in pa zoomu. Za splošno fotografiranje ti zagotoavljam da so 4 piksli in 3 kratni zoom čisto dovolj, se pravi canon A 80. Zdej kok zooma rabiš se moraš pa sama odločit. Piksli so pa tud 3,2 dovolj. Kar je več pikslov je bolj zavajanje folka. Ker verjetno ne boš nikol iz slik delala plakatov. A4 list ti bo zadoščal.
Kartice ne poznam, pa tud nisi napisala kok MB ima, tko da ne vem če je cenovno ugodno. Drugač pa še malo po netu prebrskaj, pa bo.
Jaz upam da sem ti kaj pomagala in želim ti lep danček.
Natty, hvala za odgovor.
Saj gledam, pa iščem, primerjam… Se mi počasi že meša od vseh teh informacij. Star aparat imam namreč možnost prodati ZDAJ (čez kakšno leto pa mi bo najbrž samo še obležal v predalu) in ne bom čakala, da bodo cene še padale. Ko bodo prišle do ene določene meje, se bodo tako ali tako ustalile.
Za piksle vem, da niso tako zelo pomembni, ker sem do zdaj imela aparat z 2 mio pikslov in so bile slike zelo lepe. Piksli so pomembni samo pri velikih povečavah (tudi A4 slika z 2 mio pikslov ni tako slaba).
Po drugi strani pa ne mislim kupiti ravno najslabšega aparata. Meni osebno zoom veliko pomeni (npr. počitnice – slikanje smučarja na vodi, pa smučanje…), pa očitno tudi vrtljiv ekran ni tako zanemarljiv. Zdaj dobiš npr. A95 že za 90.000 sit…
Ne vem še za katerega se bom odločila, a zdaj me že zelo mika tudi A95… Grozna sem (v vsej svoji neodločnosti), saj vem…
Če imaš še kakšno mnenje, idejo… – dobrodošla.
A, ja, kartica je v velikosti 256 MB.
Lep dan vsem na tem forumu!