Arije iz opere Rusalka
Ja, pojdi v Muzikalije pogledat (Knjigarna z notami nasproti Križank v Ljubljani), al pa v Big Bang, v katero od njihovih poslovalnic…
Al si kupi celo opero, ki je čudovita, kašno ok izvedbo, al pa si kupi izvleček The best of…, To komot dobiš, če nimajo, pa lahko naročiš… po katalagu.
Če pa še kaj potrebuješ, bolj konkretnega, se pa oglasi… Če te zanimajo dobre izvedbe itd…
Dragi Podvodni mož,
najlepša hvala za informacije. V BB sem že pogledala, imajo kar nekaj od Dvoraka, a cele Rusalke ne. Bom šla pogledat še v Muzikalije, hvala za namig.
Na Amazonu sem jo sicer našla, ampak se mi zdi cena odločno previsoka, še brez poštnine. Našla pa sem tudi nekaj The Best Of variant.
Kako in po katerem katalogu naročaš, kje? V muzikalijah ali v BB? Ali pošljejo tudi po poti, ker nisem iz LJ?
Oj,
ja, da se naročit po katalogu tako v Big Bangu, kot v Muzikalijah… Oni imajo tam itak vse te kataloge različnih založb (Sony, Emi, itd) pa pol pogledaš kaj bi rad glede na izvajalce, ocene plošč itd, pa se odločiš in naročiš.
ZA Big Bang ti priporočam tistega na Čopovi, zgoraj v 5 nadstropju je klasika in nekaj prijaznih prodajalcev, pa ti bodo kaj svetovali in pomagali…
Sicer pa, opere so drage, to moraš vedeti. So najmanj 3 cd-ji, zdaj pa zračunaj, če je eden okol 3 jurje, koliko je to…
Ok, če še kaj potrebuješ se oglasi, sicer pa veliko uspeha pri nakupu in užitkov oo poslušanju… arije o mesecu in še enkaterih drugih, in prav vse so čudovite.. Ma je bil majster tale Dvorak….
Povodni mož hvala.
CDjko sem zdaj kar naročila z Amazona k prijateljici, ki živi v Angliji in mi jo bo dostavila, ko pride na obisk. Tudi cena je zelo ugodna, malo manj kot 9 funtov.
Ravno včeraj sem bila na Čopovi, pa ravno nekaj preurejajo in imajo samo pol prostora za CDje. Imeli so 3 CDje od Dvoraka a Rusalke žal ne 🙁
Sama šele zadnja leta odkrivam klasično glasbo (trenutno sem zaljubljena v Vivaldijevo glasbo), opero pa sploh odkrivam šele zadnje tedne in mi je vedno bolj všeč.
Kaj lepega lahko še priporočiš za začetnico v klasični glasbi in operi sploh?
🙂
Joj, toliko lepe je klasične glasbe,… Pa težko je reči, da je enkaj teh lepot primernih za začetnika…
Najbolje po mojem, da izbiraš po instinktu, ali pa morda začneš s prikupnimi Mozartovimi operami (Figarova svatba, Čarobna piščal,…) pa pol nadaljuješ s poslušanjem kakor te bo vodila pot….
En Vodnik za poslušanje in spoznavanje OPERA sicer obstaja, avtorja Alexandra Waugha… morda ti to kaj lahko pomaga, da si najdeš smernice poslušanja za naprej…
Veliko glasbenih užitkov…
ce ti je Vivaldi zelo vsec potem nujno vrzi uc na Bacha in koncerte za violino. Koncert za dve violini (vivace, largo in allegro) je pa itak poslastica.
nujno
nujno
nujno
klasicno glasbo kupuj od priznanih zaloznikov. le-ti pecejo kvalitetne cdje. najdejo se namrec raznovrstne akcije “cd za jurja, ce kupis dva je tretji zastonj, ipd”, ki so posneti slabse kot 90% kaset
opero poslusaj in se odloci kateri stil ti je vsecnejsi. bomo znali bolje svetovati; lahkotna italjanska ali resna germanska z Wagnerjem na celu