Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Kako slikate z digitalci

Kako slikate z digitalci

Preko iskala ali preko LCD?

Meni se zdi, da preko iskala naredim lepše fotke.
LCD oz. CCD je bolj tako… od oka, da vidiš kako bo približno izgledala fotka. 🙂

Pa glih preko LCD-ja vidis kako bo slika v resnici zgledala 😛 Drgac pa… Jaz stalno slikam preko LCD-ja, no danes sem naredil izjemo, ker so baterije bile ze cisto prazne, pa sem moral brez njega 🙂

jaz vedno preko lcd

Samo mislim pa,da so preko iskala bol kvalitetne fotke,ker je aparat prislonjen na obraz in se ne trese tako kot pri pogledu na lcd z iztegnjenimi rokami.

Jure1: To se pozna sele pri malo daljsih casih. Takrat je pa itak boljse, da mas ze stojalo.

Fotografiranje prek iskala je nujno, kadar nas moti svetloba, tedaj zaslon povsem odpove. Nosim očala, zato je zame zaslonček pomembna pridobitev. Morda bo kdo kaj več napisal o pravilni drži digitalnega aparata, saj je ta morda še bolj pomembna kot pri klasičnih. Ko se boste navadili, se vam roke ne bodo več tresle.

Kar se kompaktov tic, so iskala itak lari fari…poglejte si malo bolj pozorno kak to zgleda. 😉 Edino uporabni se mi zdijo takrat, ko mora clovek iz roke slikat pri malo daljsem casu, takrat se manj strese, ce se skoz iskalo gleda. Drugace pa…SLRji (DSLR, ce smo ze pri digitalcih) majo “prava” iskala in za mene je to dosti boljsi filing, ko masneko konkretno zadevo v rokah in skozi iskalo vidis dejansko sliko.

Preko iskala, LCD pride v poštev edino, da sem v gužvi in ne vidim čez folk 🙂

New Report

Close