Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija razvijanje slik preko interneta

razvijanje slik preko interneta

lep pozdrav!
ker je razvijanje digitalnih slik poslane po internetu ceneje sem se tudi jaz tega lotila, ampak mi nekaj ni jasno. Izbrala sem foto stran (ne bom delala reklame katero) prenesem program, izberem 35slik, ki jih hočem razviti, začne prenašati in halo…..piše, da rabi za to 22ooosekund saj to je 6ur.
Kje je fora da gre to tako počasi , nimam adsl ali isdn. imam navadno telefonsko linijo?
ali ima kdo idejo kako bi šlo to malo hitreje?

Najprej poglej, kakšne dolžine so slike, se pravi koliko so velike, ker če fotografiraš v npr., resoluciji 2024*xxx znajo biti fotografije zelooo velike, tudi po nekaj MB. Jaz jih običajno malce zmanjšam, da postanejo velike cca. 800 KB, ne izgubijo na kvaliteti (vsaj nisem opazil), ker so jpg.
Potem jih pa pošljem. Za tiste sekunde, je pa tako da ima pač to napako
operacijski sistem, torej če nimaš Windows XP, ali Windows 2003 se ti tisti čas lažno napiše.
Je pa res, da bo po analogni liniji kar trajalo in trajalo, ter trajalo.
Na tvojem mestu bi jih zapekel na cd-rom in ali poslal po pošti, ali pa sam odnesel tja.

lp

Hvala za odgovor !
žal nimam cd pekača, bom kar spominsko kartico nosila razvijat, tako kot do sedaj.

Jaz sem ugotovila, da se ne splača po internetu, ker imam itak blizu fotostudio. Ko sem naročila fotografije po internetu so bile slabše kvalitete od tistih, ki sem jih dala delat s CD-ja. Mogoče je slučajno. Ampak raje dam malo več denarja in dobim ok slike. Saj me ne bo konec za tistih 100 tolarjev za cd.
Imam pa kolege, ki jim to laufa. Verjetno je dosti odvisno od opreme in programa.
ok, ne bom več brihtnovala.

New Report

Close