Najdi forum

Tujina

Kaj pravite, bo kateremu slovenskemu glasbeniku kdaj uspelo v “tujini”? Baje da Magnifico postaja v Italiji popularen, potem opažam, da Nemci po Onyxu kar dosti Tough Cookie od Psycho-Pathov vrtijo, potem pa se že konča…. za Siddharto pa tudi ne verjamem, da bi jim lahko uspelo, toliko zanimivi se mi ne zdijo, no, ne vem, drugim očitno so…

Vaša mnenja?

Pop, rock glasba oz. taka, ki se posluša največ, bo težko kam prišla, ker je tega že več kot preveč..
Vem, pa, da je veliko glasbenikov, za nas skoraj neznanih, nepoznanih imen, ki delajo v tujini in se zelo uspešni.
Moje mnenje. LP

Nekateri slovenski glasbeniki, poudarek na “nekateri,” so zanimivi za slovenijo. Noben od slovenskih glasbenikov, poudarek na “noben,” pa na žalost ni zanimiv za tujino… Kako bo kdo zanimiv za tujino, če še za nas ni. Tisti ki so pa za nas kolikortoliko, jim pa za tujino še veeeliikooo manjka. Žal…

Laibach, Slavko Avsenik od starejših, Bitch boys, Elvis Jackson, Psycho Path, in še nekateri drugi od mlajših so dokaz, da se motiš. Je pa res, da ne nastopajo v popu, temveč v manj poslušanih segmentih (če izvzamemo Avsenika, ki ima v Nemčiji večjo naklado posnetkov kot marsikateri svetovno znan pop/rock izvajalec)

Ja maš prov ja, če gremo v druge manj komercialne vode jih najdemo, še posebej avsenik se je izkazal… Samo mormo gledat bol površinsko – če boš spraševal po svetu kdo so bitch boys, elvis jackson in tudi avsenik, no slednjega bi v sosednjih jodlarskih državah še poznali, ne bi dobil ravno pritrdilnih odgovorov… Sej zgoraj naštetih razen avsenika še 3/4 slovencev ne pozna 😉
Jst nekak nism govoru samo o prodoru v tujino, temveč o posledici tega prodora, ki pa je popularnost. Popularni pa zgoraj našteti (razen avsenik v sosednih dravah) na žalost niso.
No mogoče sem tud jst preveč nerealen, saj sem nekako slavo slovenskih izvajalcev hotel primerjati s slavo svetovno znanih ljudi, ki jih pozna 3/4 vseh prebivalcev na svetu 😉

Pojma nimaš

New Report

Close