Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Gledanje slik na TV

Gledanje slik na TV

Haj!

Zanime me, kako lahko lahko gledaš slike na TV. Imam fotoaparat Sony DSC – V1 in televizijo evelux s scart priključkom. Ko priključim, se slika ne prikaže.

Hvala!

Ko priključiš kabel v aparat, mora na displejčku izginit slika.
Na TVju moraš na daljincu vključit AV oz. ga pritiskat tako dolgo, dokler se ne prikaže slika.
In to je vse

Kako pa lahko priključiš fotoaparat direktno na scart? V kolikor je tvoja TV starejšega datuma in nima video vhoda (rumena vtičnica) moraš kupiti “adapter” za scart. Na eni strani ima scart kontakte, na drugi pa rumeno, rdečo in belo vtičnico. Ko to povežeš preklopiš na AV in z odprtimi očmi gledaš.

Imam vse potrebno za gledanje slik na TV. Fotoaparat povežem z TV preko kabla priloženega za TV izhod na adapter ter priključim na TV. Dam na AV program in se nič ne zgodi. Ne vem, kje je lahko napaka?

Kaj se zgodi pa, ko povežeš in prižgeš aparat? Kaj vidiš na TV in kaj vidiš na fotoaparatu?
Ima tvo TV mogoče kak mali okrogel rumeni vhod, ta ki je mišljen za kamero? Običajno je spredaj na TV-ju ali ob strani.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mene pa zanima, če lahko posnameš slike oz. filmčke, ki jih gledaš preko fotoaparata na TV na videokaseto. Če se da…kako??
Hvala
Lp Tanja

Ko dam na AV kanal se prikaze samo moder ekran, čisto nič se ne zgodi. Nobenega drugega vhoda nama, samo scart priključek. Na fotoaparatu pa slika ostane. Nekdo mi je povedal, da bi slika na fotoaparatu morala izginiti, ko priključiš na TV, ampak pri meni ne.

Mislim, da moraš na DSC-V1 prestaviti vrtljivi gumb na predvajanje posnetkov … Pri Eveluxu pa ti ne morem pomagati. Na Sonyju stisnem TV/Video, pa je.

New Report

Close