Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Realne barve – kako?

Realne barve – kako?

Pozdravljeni,
zelo me zanima, kakšen postopek vi uporabljate, da so barve na sliki dokaj realne.

Imel sem priložnost videti slike Canona A70 in Sonya P72 (upam, da je ta model….) in ko sem slikal pri istih pogojih so bile barve istega motiva različne.

Torej, imam idejo:
– grem in kupim papirje različnih barv (ali pa jih skomponiram v Corelu in stiskam)
– grem do fotografa, pred njem slikam testno sliko
– on jo razvije in pod enakimi svetlobnimi pogoji poskuša zadeti barve originala
– nastavitve si zapomnim (zapišem) in vedno ko mi razvija slike – mu povem kakšne korekcije mora napraviti

Kakšen je vaš postopek?

Da ne bi odkrival tople vode! Pojdi v bolje zalozeno fotografsko trgovino in si nabavi Kodak Color Chart. Zadeva izgleda priblizno takole:

Ce bos to fotografiral pri fotografu, ti ne bo nic pomagalo. To moras slikati pri enakih svetlobnih pogojih, kot je motiv, ki ga imas na fotki.

LP
Rado

Jaz se tukaj ne bi šla barvnega upravljanja in ustvarjanja z barvnimi prifili, ker na samo barvo v fotografiji vpliva ogromno stvari :
1. barve objekta na fotografiji
2. ali je svetloba izmerjena pravilno ( obvezna uporaba svetlomerja!)
3. v laboratoriju so vsak dan drugačne barve na fotografiji kljub temu da so delane z istimi korekcijami pa lahko to ni opazno na prosto oko. Vzroki: temperatura kemikalij niha, kalibracija barv vsak dan malenkostno odstopa, čeprav so rezultati v mejah normale, lahko se spremeni serijska številka papirja……….

Poleg vsega ima Canon A70 tudi sam možnost kalibracije beline;Sony pa “nabite” barve,da kao izgleda boljše.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

New Report

Close