Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Prenosna enota za foto kartice

Prenosna enota za foto kartice

Poleg Sony P72 sem kupil 128 MB kartico. Zdaj sem ugotovil, da mi za daljše izlete ta ne zadošča več.
Sedaj kolebam med 3-imi variantami :

1.dokupiti 256 MB kartico :
– Sony je draga kot pes
– Lexar cenejša , kaj pa kvaliteta ?
– Sandisk ne vem če paše

2.kupiti prenosno enoto , kjer pretočiš vsebino kartice na disk
– variante od 1-80 GB

3.kupiti prenosno enoto, kjer pretočiš vsebino kartice direktno na CD
– k tej se še najbolj nagibam

Ker imam možnost, da mi to prinese en znanec iz ZDA, sem našel na netu en foto diskont, ki ima resnično nizke cene.

Kakšen dober nasvet bi bil zelo dobrodošel.

Zivjo,

na vsa vprasanja ti sicer ne morem odgovoriti, vendar pa ze vec kot pol leta uporabljam Lexarjev 128 MB Memory Stick in nisem imel nobenih problemov.

Varianta je tudi, da na potovanju poisces foto trgovino, kjer ti slike s kartice prenesejo na CD. Pri nas se to najceneje naredi za okrog 250 SIT, v Angliji pa sem za to dal od 2,5 pa do 5,8 funta (brrrrrrrrr). Slaba stran tega je, da te naprave vedno zaprejo CD, tako da ne mores potem ponovno snemati na njega. In pri 128 MB kartici imas potem cel kup CDjev, ki so le 1/6 izkorisceni.

LP
Rado

A je to preverjena info , da po vsakem praznenju kartice zapre CD?
Tega skoraj ne morem verjet.

Potem pride v poštev varianta s pekačem, ki ima svoj interni disk.

Za prenosne enote ne vem, ker nisem se nobene uporabljal. Tiste masine, ki pa jih imajo fotografi, zaprejo CD, ko koncajo s prenosom podatkov.

LP
Rado

Original je res draga….jaz sem za svojega Sonyja kupil Transcendovo kartico. Lani poleti sem za 128 MB dal cca 12.000 sit. Glede na to, da slikam ko manijak, bi že zdavnaj crknila, če ne bi bila dobra. Tudi jaz razmišljam o še eni kartici, saj mi je vse skupaj kar imam, premalo(208 MB).

LP!

-----------------------------------------------------------

Ravno danes sem videl reklamo v Merkurju -Sandisk 256MB 19 jurjev.
Ampak še vedno razmišljam o Portable Storage Unit namesto o kartici.

Biring, Trzin.

256MB SanDisk 13.500SIT.

Tudi mi poleti odhajamo na daljši dopust in bomo najbrž kar precej slikali. Imam sicer kartice 16MB, in 64 MB in 128 MB a za 14 dni rogoviljenja po Grčiji bo to premalo.

Tudi jaz bi kupila eno zunanjo pomnilno enoto. Je že kdo našel kaj ugodnega in enostavnega? Imam pa tudi Sony p 72

Poglej Image tank na tem naslovu

Imajo akcijo .Zraven vzameš še 30Gb disk in pride ceneje kot v Avstriji.

Absolutno vsem priporočam X-drive II ( http://www.mydigitaldiscount.com/s.nl/c.ACCT139057/category.-109/it.A/id.305/.f )

Sam ga veselo uporabljam že več kot leto dni (20 GB) in niti slučajno ga ne nafilaš, pa če si na ne vem kakšnem dopustu.

Jaz sem ga naročil kar preko neta ( http://www.powerinnumbers.com.au/ ), fantje na oni strani so zelo profesionalni, da se z njimi vse zmenit preko e-maila, jaz sem imel zadevo na Brniku v parih dneh, od Brnika do mene pa je trajalo skoraj en teden !!!!! ). Carine je bilo skoraj nič (ker ti napišejo na paket, da gre za računalniški program), skratka priporočam vsem. Zdaj jih prodajajo z večjimi diski, pa še novejši modeli so zunaj, tako da se vsekakor bolj splača nabaviti to, kot pa ne vem kake dodatne kartice, ki jih prav tako hitro zapolniš…

LP

Kako pa si tukaj
vpisal Slovenijo, če je ni na izbiro ?

New Report

Close