Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija spanska glasba

spanska glasba

CAO!
Ce kdo pozna kaksne dobre spanske komade, se priporocam za naslov in izvajalca. lp

Odvisno kaksna glasba ti je vsec, ali bolj balade, ali bolj zivahne….
Dobri so:
Bacilos (Mi primer million..),
Luis Fonsi (Entregate, Iresistible, Yo,…Ima pa se polno balad),
Juanes (A dios le pido, La paga, La noche, La tierra…),
Diego Torres (No me olvides, Alegria, Color esperanza, La ultima noche, No me olvides…),
Juan Luis Guerra (Burbujas de amor, Quisiera) ta mislim, da je mehiski,
David Bisbal (Ta je se bolj novi, saj je komaj lani prisel na sceno)
Olga Tanon (Mienteme…)
Beth (ce si gledala lanski evrosong, jih je ona zastopala, letosnji bo pa se boljsi!)

Upam, da ti bo kaj vsec, meni jih je kar nekaj 🙂

LP

David Bisbal ni cisto cisto novi – je eden izmed treh zmagovalcev Operacion Triunfo (spanska razlicica Pop Stars) iz zacetka leta 2002 in je od takrat velika zvezda v vseh spansko govorecih drzavah in na lanskih World Music Awards je zmagal kot najboljsi latino pevec.

Znani pevci (skupine) v spanskem jeziku so se: David Civera (Dile que la quiero, Rosas y espinas, Bye bye, Que la detengan), La oreja de Van Gogh (20 de enero, Rosas, Cuentame), Sergio Dalma (Baila, baila; Y yo te bese, Loco por ti), Toni Santos (Actitud, Ella), David Bustamente, Alex Ubago, Natalia, Chayanne, Cristian Castro, Marco Antonio Solis, Shakira, Vega, Cafe Quijano, zelo popularni mehiski pop pevki Paulina Rubio in Thalia, pa Ana Gabriel in Gloria Estefan.

Zelo so popularni tudi italijanski izvajalci kot so Eros Ramazzoti, Laura Pausini, Nek…, ki pojejo tudi v spanscini.

Zame pa je dalec najboljsa mehiska skupina Mana – sploh njihova besedila!

Biel, vem kdo je David Bisbal, saj tudi letos redno spremljam Operacion Triunfo, ki je na TVE. Se pa strinjam tudi z vsemi nastetimi, da so nekateri res dobri. Ali si spremljala mogoce letos OT? Kaj pravis na Ramona? 🙂 In kdo je bil tebi od zmagovalcev najboljsi?

LP vsem latino fanom 🙂

en majcen popravek
Juan Luis Guerra je iz Dominikanske republike, Juanes iz Kolumbije

Tudi jaz sem spremljala letošnji OT. Meni osebno je bila najboljša Davinia, čeprav tudi Ramon ni slab. Danes že cel dopoldan poslušam njegov Para llenarme de ti in mi je čedalje bolj všeč. Poseben glas pa mi je imel tudi Vicente.

Še pevka iz Španije, ki se je ne sme spustit: Monica Naranjo.
Pa skupina Mecano, Ana Torroja

Mislim da Klara ni mislila tocno španskih izvajalcev, ampak pac jezik spanski, tako da ni panike, ce kdo ni iz Španije.
Drugace pa je Davinia res bila dobra, za Ramonom, ampak je Llenarme de ti dosti boljsa pesem kot pa od Davinie. Po mojem mnenju.
Lep pozdrav vsem!

Men je pa ful dobra Rosana (Pa ti no estoy, El Talisman, Sonrie…), pa skupina Elefante (Asi es la vida) in La Mosca (Para no verte mas).Hvala vsem za predloge!
Lep dan!

Manito de Plata.

New Report

Close