Forrest Gump
Trenutno mi pade na pamet le Jesenska pripoved (orig. Legends of the Fall), pa ne le zaradi Pitta, saj ga sicer ne morem… Film je totalno nabit s čustvi, vloge so čudovito odigrane, glasba naredi svoje.
… in Eksperiment (orig. Das Eksperiment), jasno! Precej srhljivo, če pomisliš, da bi se ti to dejansko lahko zgodilo 🙂 Zgodba me je čisto potegnila, prav dihala sem z glavnim likom 🙂 En veelik bravo za Švabe, saj mi sicer nemški filmi niso všeč.
Trenutno se spomnim The Velvet Goldmine (prevedeno je bilo, se mi zdi, Žametne noči). Pa ne vem, zakaj je ta film na meni pustil tako močan vtis, sej vem, da sploh ni tako hudo dober, ampak takrat sem si ga šla v kino ogledati celo 3x.
Če gledam npr. po tem merilu, da si filme, ki so te res prevzeli, ogledaš večkrat (v kinu ali doma, ni pomembno), potem v to kategorijo vsekakor paše še Lord of the Rings trilogija.
Drugače je pa en od mojih res najboljših filmov, kar so jih moje oči videle, The Indian Runner. Režiral je Sean Penn.
Precejšen vtis na meni puščajo tudi filmi od Tima Burtona, razen kakšnega Planet of the Apes, Big Fish pa pe nisem gledala. 😉