Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Forrest Gump

Forrest Gump

Zadnjič sem že nevem ta kolikič gledala Forrest Gumpa, to je moj najljubši film, Hanks mi je tako svetoven, da si je res zaslužil Oskarja..
Kateri film pa je vam pustil tako močan vtis? meni še npr.: Vonj po ženski, Let nad kukavičjim gnezdom, Awakenings,Horse Whisperer,..

Mah … jaz pri Forrestu zmeraj jokam, čeprav ga znam na pamet 😉

Trenutno mi pade na pamet le Jesenska pripoved (orig. Legends of the Fall), pa ne le zaradi Pitta, saj ga sicer ne morem… Film je totalno nabit s čustvi, vloge so čudovito odigrane, glasba naredi svoje.

… in Eksperiment (orig. Das Eksperiment), jasno! Precej srhljivo, če pomisliš, da bi se ti to dejansko lahko zgodilo 🙂 Zgodba me je čisto potegnila, prav dihala sem z glavnim likom 🙂 En veelik bravo za Švabe, saj mi sicer nemški filmi niso všeč.

Mene je pa zadnjič prevzel jim carrey v Man on the moon. Nisem gledal celega filma, ampak to je bila najboljša vloga njegovega življenja.

Aja, da odgovorim, če se že oglašam … Trainspotting mi je bil dolgo časa čisto divji, samo ga že nekaj časa nisem gledala. Drugače pa je nemogoče v taki količini filmov izbrat najboljšega, podobno kot s knjigami.

Irreversible

Trenutno se spomnim The Velvet Goldmine (prevedeno je bilo, se mi zdi, Žametne noči). Pa ne vem, zakaj je ta film na meni pustil tako močan vtis, sej vem, da sploh ni tako hudo dober, ampak takrat sem si ga šla v kino ogledati celo 3x.
Če gledam npr. po tem merilu, da si filme, ki so te res prevzeli, ogledaš večkrat (v kinu ali doma, ni pomembno), potem v to kategorijo vsekakor paše še Lord of the Rings trilogija.
Drugače je pa en od mojih res najboljših filmov, kar so jih moje oči videle, The Indian Runner. Režiral je Sean Penn.
Precejšen vtis na meni puščajo tudi filmi od Tima Burtona, razen kakšnega Planet of the Apes, Big Fish pa pe nisem gledala. 😉

Name je naredil najboljši vtis film Kocka (THE CUBE). Posnet je bil za nekaj tisoč dolarjev, kar je drobiž razume pa ga le peščica.

Umetnost je narediti tak film za tako malo denarja.

CUL-DE-SAC od Romana Polanskega…..

Meni pa Jesenska pripoved ni pustila cisto nic. Nekako se mi je zdelo vse brez neke koherence in prave zgodbe.

Meni je bil zelo dober film The Fight Club.

New Report

Close