Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija CANON A80

CANON A80

Kupujen Canon A80 in me zanimajo vaše izkušnje z njim. Ali se dobijo zraven slovenska navodila in koliko ste dali za njega?
Zanima me tudi, če lahko uporabiš navadne filme in diase?

Liza33

zivjo liza33!

Imam ta fotoaparat in zravn se dobija podrobna slovenska navodila.Zanj sm dala 90k. Navadnih filmov in diasov pa ne moreš uporabljati.Drgač pa sm z njim zlo zlo zadovoljna.

živjo lunaa!

Hvala za odgovor. Ali se ti profesionalno ukvarjaš z foto ali si bolj tko, da ne slikaš kaj dosti. Jaz sem bolj to drugo, bolj ljubiteljsko, in sedaj kupujem en digitalni foto in sem bila nad tem modelom zelo navdušena. Ali se je težko naučiti vse tiste tipke in funkcije? Koliko časa pa ga že imaš in kje si ga kupila, če ni skrivnost?

LP Liza33

jAZ SE BOLJ LJUBITELJSKO UKVARJAM Z TEM.FOTOAPARAT IMAM SEDAJ NEKAJ MESECEV.JA ZA TIPKE IN FUNKCIJE PA KAR NEKAJ ČASA RABIŠ PREDEN VSE TO NAŠTUDIRAŠ.DRUGAČE MA PA APARAT TUDI FUNKCIJO AUTO KI TI VSE SAM NAŠTIMA. KUPILA SM GA PA V LJUBLJANI NA MIKLOŠIČEVI NE VEM TOČN NASLOV TRGOVINE JE PA NA ZAČETKU MIKLOŠIČEVE.ČE TE ŠE KAJ ZANIMA PA VPRAŠAJ

LP

za se manj denarja dobis Minolto z1, ki ima 10 kratni opticni zoom in se vec nastavitev.

http://www.majdic.at/page/start.mv?GEIZHALS+diskont+828

Ko že omenjaš Majdiča, ena izkušnja mojega kolega, ki je pred nekaj leti pri njem kupil Panasonic video kamero in dodatne baterije…

Najprej je ugotovil, da je ena baterija fuč, saj je kamera z njo delala samo 5 minut, potem pa se ugasnila. Na poskus reklamacije so mu odgovorili, da akumulatorji pač ne sodijo v garancijo, saj so potrošni material…

Potem mu je začel vibrirati boben za navijanje traku v kameri, posledično so imeli posnetki tresočo sliko in močan brum v tonu. V trgovini so mu rekli, da so oni samo prodajalci, ne pa tudi serviserji in da lahko na njegove stroške pošljejo kamero na servis v Nemčijo…..

Kaj pa vem, če je res vse samo v nabavni ceni …………………….

Denar vedno ne laže. Naši stari so nas učili: malo denarja, malo muzike.
Časi, ko smo letali čez Ljubelj, so za večino minili. Pa saj je danes pri nas izbira marsikje boljša kot zunaj. V kakšni zakotni trgovinici vam bo prodajalec v polomljeni slovenščini (če bo sploh priznal, da zna slovensko) morda res ponudil cenejše aparate. Kaj se lahko kasneje dogaja, je lepo opisal Roman.

Lahko boste imeli tudi srečno roko, saj se tudi pri nas kupljen digitalec lahko še isti dan pokvari. Slovenska navodila tudi nekaj pomenijo, začetnik – in teh je veliko, sodeč po vprašanjih – se bo ob številnih nastavitvah izgubil, sploh pa ker redkokdo obvlada osnovne izraze iz fotografije. Kaj nuca novopečenemu lastniku obilica programov in nastavitev, ki jih ne bo skoraj nikoli uporabil. Potem pa javka, da se je zafrknil in so kolegove fotke lepše, pa čeravno je digitalčka kupil zraven korejskih superg v Tušu ali Sparru.

Kolikokrat doma uporabljate različne programe na pralnem ali pomivalnem stroju? Pisane, bele cunje, pa enega za srajce in puloverje. Ostalih navadno ne uporabljamo, pa na mikrovalovki je podobno… etc. etc.

Menim, da je za začetnika v digitalni fotografiji dober skoraj vsak aparat znanega proizvajalca, saj bo slikal navadno z avtomatskimi nastavitvami, morda bo tu in tam uporabil makro za slikanje rožic in metulja. Pa zoom za kakšno mično dekl’co. Kakor hitro ga bo fotografija toliko zasvojila, da bo začutil, da je njegov aparat preskromen, ga bo lahko po nižji ceni prodal začetniku in prešel na zmogljivejšo kompaktno ali celo zrcalno-refleksno digitalno kamero.

Dokler pa sprašujejo, ali lahko z digitalcem uporabijo navadne in dia filme, jih ne begajte in ne pošiljajte za vsako ceno v Celovec.

jaz pa grem v sredo na dunaj in se bom spotoma oglasila se v gradcu v tamkajsnjem mediamarketu-je v taki trgovini pricakovati kvaliteto ali naj kar raje zadevo kupim v ljubljani-hp za 50000?

jaz sem imel omenit samo Minolto z1, trgovcov pa je kot maka.
Ce sovrazite Majdica imate se npr tole. Majdica sem navrgel cist slucajno ker mi je bil pri roki.

http://www.vienna-camera.com/shop/

pa tudi Harb v Leipnitzu ima enake cene.

evo, tu jih je se nekaj, pa izbiraj

http://www.geizhals.at/a60313.html

New Report

Close