256 MB
Niti ena sama!
10×15 je namrec en od formatov foto papirja in digitalci papirja (zaenkrat se) ne shranjujejo.
Ce zelis odgovor na tvoje vprasanje, bos torej moral navesti obliko zapisa (jpeg, tiff,…), resolucijo, barvno globino, kompresijo (pri jpeg)…
Ce te zanima za kakega konkretnega digitalca, je v proizvajalcevih navodilih ponavadi navedeno, koliko fotk v doloceni locljivosti in kvaliteti gre na doloceno kartico.
LP
Rado
Moje mnenje je ,da okoli 500.Namreč.če imaš dober aparat v razredu 2 Mpix ,spraviš v polni ločljivosti na kartico 128 Mb pri povprečnem stiskanju cca.210 slik.Take slike so še predobre za format 10 x15 ,torej…Tisti ,ki bo zdaj razmišljal ,da je 2 Mb premalo za ta format ,naj se mi oglasi ,da mu pošljem vzorec ,kako izgleda kvalitetna 2 Mpix fotografija.
Zivjo
Slike morajo biti primernih velikosti. Slika mora imeti 300 dpi (tock/inch) – 120 tock na centimeter. V skrajnem primeru pa 250 dpi. To pomeni, da ce zelite imeti natisnjeno sliko velikosti 10 * 15 cm, potem mora biti slika velika 1200 * 1800 tock. To velja tudi v primeru, ce ste sliko slikali na compact digitalno kamero, medtem ko v primeru kvalitetnejsih digitalnih SLR kamer (Canon EOS D60, EOS 10D, EOS 1D in 1Ds) to razmerje lahko tudi nekoliko manjse, saj so taksne slike bistveno bolj ostre in kvalitetne, kot ce bi slikali na film. (vir: http://www.bavant.net/material.asp).
Torej okrog 300, na dobri resoluciji. Na 256 kartico gre cca 450 slik (1280×960-5M). Jaz sem razvijal tudi s tega formata pa so na prvi pogled cisto ok. Profesionalci tako ali drugace v vsaki stvari najdejo kaksno napako, odvisno je torej le koliko ste samokriticni.