Pomoč pri izbiri TV
Nisem strokovnjak, zato bi bil zelo zadovoljen, če bi mi svetovali, katero televizijo naj si omislim. Ne nameravam pretiravat pri nakupu, rad bi nekaj enostavnega, pa še omejen sem z merami odprtine v omari (kamor bom postavil TV). Tako sem ugotovil, da si lahko omislim samo TV z ekranom 63 cm.
Sprijaznil sem se s tem, da ne bo imel PIP, 100 Hz in podobnih novitet, zato sta za v ožji izbor ustrezala dva televizorja. A danes sem videl TV, ki po dimenzijah ustreza “mojim meram”, ima 100 Hz, PIP,… Ta TV je SHARP 70GS 66E, če se kdo spozna. Moti me to, da se mi slika ne zdi tako dobra, kot na drugih razstavljenih televizorjih, je star model, pa še prodajalec mi ni znal odgovoriti na kup vprašanj (vključno s tem, da ni znal pokazati, kako se nastavi PIP (sliko v sliki)).
Zdaj sem v dilemi: naj vzamem TV SAMSUNG ali GRUNDIG s 63 cm ekranom (oba sta novejša (lepša) tipa od Sharpa), ali SHARP s 70 cm ekranom, 100 Hz, PIP,…
Za odgovore – hvala!
Svetujem ti nakup Philipsa ali Sony-ja. Pri Sharpu boš imel velike probleme z rezervnimi deli. Od obeh, ki si jih naštel, pa raje Samsung (poceni in kvaliteten), Grundingi so glede na svoje lastnosti precej precenjeni. Sicer imajo pa najlepšo sliko Philipsi in Sony-ji.
Evo, moje mnenje, moje znanje…
Ko sem lani kupoval nov TV, sem imel tudi tega v igri. Pravzaprav so mi v končnem izboru ostali samo Sony-jevi KV29xxxx in Philipsovi 29PTxxxx. Odločil sem se za Philipsa 29PT9007 in sicer zaradi 1 cm ožjega ohišja, tako da mi Philips še ravno gre v regal, Sony ja pa za 0,5 cm preširok… So pa tako eni kot drugi (ne glede na številčno oznako in s tem stopnjo opreme) res vrhunski televizorji in ni mi žal, da sem ga nabavil. Odlična slika in odličen virtual dolby surround zvok.