Kateri digitalni aparat izbrati?
Pozdravljeni,
kateri digitalni fotoaparat mi svetujete?
Fotoaparat naj bo iz kompaktnega razreda, fotografije morajo biti dobre tudi v manj osvetljenih prostorih, s fotoaparatom morajo biti posneti dobro (dobra ločljivost) tudi predmeti zelo od blizu.
Fotografije bomo pretežno uporabljali za web, nekaj pa jih bomo tudi osvetlili na papir. Fotoaparat naj bo hiter (čas od vklopa kamere do prve sprožitve). Cena do 200.000 (kartica 256 MB, polnilec…)
Hvala in LP!
Živjo.
Sam imam powershot s45 in mi služi zelo dobro. Tudi sošolec, ki je kupil novejšega S50, kar žari od veselja. Zame je dovolj. Kakšne fotografije dela, pa si lahko pogledaš v galeriji:
Fotografije se brez problema da delati tudi za razvijanje na papir (ali printanje) v velikosti tudi 20×30, kjer ni videti večjih zrn … za jumbo plakate pa ni 🙂 Največja dimenzija fotke je 2272×1704 v 180 dpi.
Slike pretežno uproabljam za web, najlepše si tudi razvijem standardno 10×15 ali pa 15×20.
Edina hiba je po mojem baterija, ki zadostuje za cca 150 posnetkov, potem pa je konec. Torej je za daljše potovanje dobro imeti rezervno in polnilec, če je kje možnost napolniti. Kartico pa imam 32MB in dodatno 256 MB.
Lep dan!
Princ
Se pač ne strinjam … ja, če rabiš le za kakšno fotko pripeti v stilu “lej tukaj sem bil”,potem je vsekakor dovolj, takoj ko pa se začneš ukvarjati z bolj detajlnimi stvarmi, je pa 2MB premalo, oz. je premalo število točk/pik na inčo (DPI). Isto ti lahko potrdi tudi kakšen grafični oblikovalec, ki dela design za web.
Drugače je pa itak res, da je fotografija odvisna od fotografa. Kot pri avtu; dober avto še ne pomeni, da človek dejansko zna voziti v pravi smeri po krožnem križišču. 🙂 (iz lastnih izkušenj) 🙂
LP
Princ