Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija božične risanke

božične risanke

A se kdo mogoče spomni zloo lepih božičnih risank, k so ble včasih predvajane točno na božični dan….leta nazaj….spomnim se nekega sneženega moža in ene družine, kjer je punčka non stop ponavljala, da si želi, da bi bil vsak dan božič, potem nekega pajacka k je lovil purane…al nekaj podobnega….

Moja najlepša risanka je sicer Sneženi mož, a ne ta, ki ga ti omenjaš – tam ni nobene punčke, ampak en fantek naredi sneženega moža in ta potem oživi – risanka je sicer brez besed, samo z glasbo, a je ta glasba najlepša, kar sem jo kdaj v kaki risanki slišala…

Ja saj to je to, zgoraj sem omenila samo par vsebin kolikor se spomnim, sneženi mož je pa pravi, a mogoče veš kako je original naslov….?Tisto o družinici je že druga risanka, o puranih pa spet tretja….Ta sneženi mož je pa pravi, sam ne vem a je to ta k ga potem odpelje in letita v neko deželico?

Ja, ja, to je ta, ko letita po zraku k ostalim sneženim možem, zraven pa je tista lepa glasba (ravno ko letita) – naslov je The Snowman, avtor risanke je Raymond Briggs, avtor glasbe Howard Blake, naslov pesmi – I’m walking in the Air (ta pesem se izvaja tudi na začetku risanke, a v klavirski izvedbi)
Lp, Maja

Maja najlepša hvala za pomoč!

New Report

Close