Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija povezava je, a ni interneta

povezava je, a ni interneta

Živjo!

Od včeraj naprej imam sledeč problem:
doma imamo en stacionarni računalnik + modem + router in potem imam še laptop, s katerim se wireless povežem (saj je verjetno vsem jasno, o čem govorim). No, zgodilo se je kar naenkrat, da se sicer s svojim laptopom lahko povežem, ampak internet mi pa ne deluje na prenosniku. Na stacionarnem pa internet deluje normalno. Kaj bi lahko to bilo? Naj še omenim, da je modem na laptopu prej zaznal povezavo “linksys”, sedaj, ko pa imam ta problem, se pa ta povezava kar naenkrat imenuje čist drugače, čeprav na stacionarnem rač. res nismo spreminjali čist ničesar.
1x se mi je ta problem že pojavil pred kakšnim mesecem, a ko sem izlopila stac. računalnik iz elektrike in tako pustila čez noč, je bilo naslednji dan spet vse ok. Sedaj pa sem tudi tako naredila, a ne pomaga:((( Kaj je to?

torej imaš dve težavi:

1. v tvoj usmerjevalnik je nekdo vdrl in mu spremenil kakšne nastavitve
(malo verjetno)
2. usmerjevalnik oddaja premalo moči za sprejem signala na tvojem
prenosniku, prenosnik se pa pač želi povezati na drug usmerjevalnik
(od soseda 🙂

Rešitev:
– prinesi prenosni računalnik bližje usmerjevalniku, pa poglej če
je v redu
– izključi usmerjevalnik za nekaj minutk iz elektrike, ter ga ponovno
vključi
– poglej nastavitve usmerjevalnika – tam ko imaš napisano Wifi (wireless)

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Zakaj pa potem piše, da je povezava excellent? Prenosnik imam v sosednji sobi.
Na drug usmerjevalnik se pa prenosnik ne more povezati, ker okoli nas ni žive duše v rangu vsaj 1 km in dvomim, da signal nese tako daleč- tako da tudi tisto o tem, da bi v usmerjevalnik kdo vdrl, odpade.
Torej, kaj je še možno?
Tudi izključitev iz elektrike ne pomaga, sem že nekajkrat probala.
Edino nastavitve- samo ne vem, kaj tukaj pogledat 🙁 Spreminjal jih pa ni nihče, 100%. A so se same od sebe? :/

torej popravi/nastavi pravilno nastavitve v usmerjevalniku pa ti
bo še naprej delovalo.

In kaj so pravilne nastavitve? Žal se sploh ne spoznam na to. Še manj mi je jasno, kako so se lahko spremenile, če jih nihče ni spreminjal :/
In zakaj mi internet deluje na stacionarnem čist normalno?

Potem bo pa treba ta počasno varianto “udarit”.

Torej imam usmerjevalnik – točno oznako:…………………………..

pa bomo počasi uredili tvoj problem.

A pod točno oznako misliš tole: http://salestores.com/stores/images/images_747/WRT54G.jpg

Ali kaj drugega?
Joj, ko se sploh ne spoznam :/

Ja tako ja.
Spodaj na nalepki ti piše LinkSys potem je pa še oznaka
tega usmerjevalnika. Še to prepiši pa bomo že bližje tvoji
rešitvi in odprave težave.

No in ko boš že tipkala po računalniku (tipkovnici), pa naredi še
naslednjo domačo nalogo:

– klikni start
– zaženi
– vpiši cmd.exe in pritisni tipko enter

potem pa napiši (dobesedno takole):

ipconfig /all > test.txt

potem pa:
notepad test.txt

pa vsebino te datoteke prekopiraj semkaj v odgovor.

lp

Misliš model? To piše: WRT54GL v 1.1

Tole je pa rezultat domače naloge:
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : NAMIZNI

Primary Dns Suffix . . . . . . . :

Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-6B-95-B6-5F

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.100

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1

DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1

Lease Obtained. . . . . . . . . . : 13. februar 2009 9:56:39

Lease Expires . . . . . . . . . . : 14. februar 2009 9:56:39

Ethernet adapter Local Area Connection 7:

Description . . . . . . . . . . . : ADI USB Remote NDIS Network Device #2

Physical Address. . . . . . . . . : 00-60-4C-AD-9A-7B

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.4.10

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.4.1

DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.4.1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.4.1

Lease Obtained. . . . . . . . . . : 13. februar 2009 10:22:58

Lease Expires . . . . . . . . . . : 14. februar 2009 10:22:58

PPP adapter siol:

Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface

Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No

IP Address. . . . . . . . . . . . : 86.61.5.137

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255

Default Gateway . . . . . . . . . : 86.61.5.137

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 193.189.160.23

193.189.160.13

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Domnevam (sevada se pogosto motim), da je pri tebi prej problem v nastavitvah wireless povezave na notesniku. Nekatere brezžične kartice včasih kar pozabijo, da smo še včeraj bili povezani.
Nastavitve v routerju naj se ne bi kar same od sebe porušile.

Moja kartica to ve, ker se normalno poveže z routerjem, ampak ne z internetom.

Ja, že, ampak zgolj to, da ti kaže da je signal odličen, še ni dovolj internetno povezavo. Pri nekaterih prenosnikih lahko počneš karkoli (ga resetiraš, prenašaš, ugašaš in spet prižgeš – in se v hipu spet povežeš na net. So pa tudi taki, da enkrat delajo, drugič spet ne. No, in če je pri takih še Vista gor, potem si lahko kar pogosto slabe volje… in raje vtakneš dobri stari kabel not, pa špila.
Opazil sem, da se tudi wireless kartice kar precej razlikujejo med seboj, Včasih je treba namestiti vse popravke, šele nato se tudi wireless povezava začne obnašati kot je treba.
Mislim, da bo Klemenxx hitro našel vzrok za tvoje težave. Nanj se vsi še najbolj zanesemo. Kleeeemennn, kje siiii? 🙂

pa lp! Tajfun

Potem pa je res bed, če bi bila krivda na kartici od laptopa:(

Sem že kable menjala, če bi slučajno bila kakšna banalna napaka kot je crknjen kabel med routarjem in modemom. Pa ni nobene spremembe, še vedno ista beda:(

Tajfun_ imaš prav. Krivda je res na moji kartici, ker sem sprobala na eni drugi wireless povezavi- jo prepozna, se poveže, a na net ne morem :((
Kaj naj naredim? Internet pa nujno potrebujem, še sploh ta teden:(((

Bom malce vskočil,
zadnjič si domačo nalogo lepo napisala, sedaj pa še dokončaj in
odpravi težavo z povezavo.
Na računalniku, kateri se ti normalno poveže na internet
odpri internet explorer (oz. spletni odjemalec) in napiši naslednje:

192.168.1.1

vprašal te bo za uporabniško ime in geslo:
– za uporabniško ime pusti prazno
– v polje za geslo vpiši admin
in pritisni tipko Enter – oz. klikni OK (V redu)…

Potem ko boš v meniju od usmerjevalnika si zgoraj izberi:
– Wireless pa poglej nastavitve – predvsem tam ko piše: SSID poglej
kaj piše ?? Mogoče piše LinkSys ali kaj podobnega
– pa v polju wireless security – pa poglej, ali je omogočen (enable)
– če je omogočen ti spodaj piše geslo
– če ni omogočen (piše Disabled) je pa tudi v redu
– pa še polje Mac security (ali nekaj podobnega) poglej ali imaš
omogočeno, ali onemogočeno (disabled).

Prepiši čimprej semkaj, da ti bo še danes delal net 🙂

Hvala, klemenxx za navodila, ampak tokrat ne morem narediti te naloge, ker sem cca 200km stran od domačega računalnika 🙂 Zato pa sem tudi ugotovila, da je napaka na mojem prenosniku, ker mi na isti način ne deluje wireless povezava kot doma.

Kaj sedaj – ti drugje deluje wireless povezava z prenosnikom, ali ne.
Če ti nikjer ne deluje – potem je nekaj narobe v prenosniku, sicer
pa v usmerjevalniku doma.

Pozdravljeni!

Imam zelo zelo podoben problem, kot gospodična, katere problem ste reševali leta 2009… Doma imamo wifi in internet preko kabla. Moj računalnik je lociran tako, da je pač bolje, če uporabljam kabel. A tudi brez kabla bi se dalo občasno delat.

Do sedaj nisem imela (skoraj 3 leta) s tem računalnikom (laptop Lenovo, kupljen pred skoraj tremi leti) nobenih večjih težav. Internet je deloval povsod, pa računalnik precej nosim okoli po Sloveniji. Naložene imam Windows 10.
A kar naenkrat, prejšnji teden, ko sem zopet nesla računalnik na iste lokacije, kjer sem prej že s pridom uporabljala wifi internet, nenadoma ni več deloval.

Povsod (doma ali drugje) mi napiše, da je internet povezava vzpostavljena, signal je odličen, računalnik se vedno povezuje le z znanimi omrežji, preverjala sem, če bi lovil kaj drugega, a to ni to, sploh pa ne bi to bilo mogoče pri zavarovanih omrežjih.

Na računalnik nisem nalagala NIČESAR, razen AVG Tune Up, ki mi ga je priporočil prijatelj in vem, da je dobra stvar. Po nekaj dnevih razmišljanja, čeprav vem, da je težko, da bi bilo to krivo, sem izbrisala še ta program. Razen tega, nisem na računalniku počela popolnoma ničesar novega, vse normalne stvari, kot jih počnem vedno in nikoli nimam težav.

Edina stvar, ki me je še prešinila je, da je morda kriva moja enoletna hčerka, ki tu in tam po nesreči malo potolče po tipkovnici… če je kaka bližnjica na tipkah za kakšne nastavitve… Nimam pojma.
Sicer pa je moja razlaga, glede na prebrano zgoraj, da je očitno nekaj narobe v mojem računalniku. Glede na to, da mi POVSOD, kamor nesem računalnik poveže in napiše isto sporočilo.

Prosim, če mi kdo lahko pomaga, oziroma če mi kdo lahko pove ali lahko storim kaj sama, ali bo res treba izkašljat spet nekaj cekinov za popravilo?
Najlepša hvala!

Lep pozdrav,
Firbčna 🙂

Pozdravljeni!

Še enkrat jaz… Zdaj sem na drugem koncu Slovenije in mi wifi internet deluje. Nimam pojma zakaj.
Mogoče je bila kriva kakšna posodobitev (ali pomanjkanje le-te) v tistem času, ko wifi ni deloval?

Očitno je z računalnikom vse ok. A vseeno me zanima, če mi lahko poveste, kaj storiti v primeru, da se zopet zgodi podobna zadeva? Žal je pač tako, da je danes delo brez interneta nemogoče. vsaj v mojem primeru.

Že vnaprej hvala za odgovor.
Lp

Pozdravljeni, še enkrat jaz…

Ponovno imam problem. Prejšnji teden je računalnik na drugem koncu Slovenije normalno lovil signal – kot prej – in vse je bilo super. Ta vikend pa spet v hiši ni lovil signala wifi, a tokrat na drugačen način:

Ko sem prenosnik v drugem delu hiše odprla, je takoj zaznal obe naši wifi povezavi, ki jih imamo in se z eno želel povezati (pisalo je, da se povezuje). Nato, ko bi se naj povezal, pa naenkrat ni bilo sploh nobene povezave več na voljo – tudi od nikogar drugega – sosedi (čeprav imajo zavarovano).

Resno sumim, da je problem v računalniku. Lahko prosim samo za odgovor – če imam prav ali morda obstaja kakšna neverjetna rešitev, da lahko to sama odpravim?
V nasprotnem primeru, seveda, bom računalnik morala dat popravit. Ali kupiti kakšen nov del?

Hvala za odgovore že vnaprej!
Lep pozdrav!

Ali na servis (in zamenjava plošče, če je res crknila kartica) ala pa probat z zunanjo USB brezžično kartico.

Matjaž

Pozdravljeni,

Jaz imam podoben primer oz. težavo z wifi povezavo.

Doma imam router in priklopljen ojačevalnik WIFI signala Lynksis jaz s Samsung telefonom, ko se prijavim mi zahteva kao prijavo v ojačevalnik Lynksis se mi odpre stran in kliknem ohrani povezavo in imam vzpostavljen internet. Ženi pa sem kupil Huawei telefon in ko naredim enako piše, da je internet vzpostavljena ampak brez dostopa zahteva kao prijavo ( tukaj nastane problem ) na Huawei telefonih ne odpre omenjene spletne strani in ne morem nikakor vzpostavit povezavo.

Ali ve kdo mogoče v čem je problem?

Hvala

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close