Najdi forum

compiler dev-C++ 4.9.9.2

#include
// Sestevanje s funkcijo
int sestej (int a, int b)
{
int c=a+b;
return c;
}
int main()
{
cout > stev1;
cin >> stev2;
//podamo dve stevili…
cout header for the header for C++ includes, or instead of the deprecated header . To disable this warning use -Wno-deprecated.

Prvo vrstico spremeni v

#include

pod njo pa dodaj

using namespace std;

Nekateri prevajalniki so lahko malo težavni 🙂 Proba kakšen drug prevajalnik. Npr.: V tem dela brez problema…

Lp, Max

Niso ravno težavni, se pa razlikujejo med seboj.

In ko mu v Marsovem prevajalniku nekaj ne bo prevedlo, bo pa vzel tretjega?? Po moje to ni ravno najbolša rešitev, pač navadi se enega in ga uporabljaj.

Drugače pa čisto OK prevede tudi Benediktov prevajalnik in tudi exe dela brez problema, saj je le warning (ki se ga da celo izključit).

@ Benedikt, tiso da ti okno izgine je pa zato, ker exe verjetno poganjaš iz polken, program se pa konča in okno se zapre. Lahko na koncu dodaš kak getch() (+ #include), da počaka na tipko ali pa exe poženi iz command prompta.

Hmmm ali lahko bolj natančno poveš točno kaj in točno kam naj vpišem, da počaka na tipko oziroma da okno ne izgine. Poganjam namreč moj prvi program in še nič ne vem kako in kaj:))))

hvala,lp

#include
#include

using namespace std;

// Sestevanje s funkcijo
int sestej (int a, int b)
{
int c=a+b;
return c;
}
int main()
{
cout > stev1;
cin >> stev2;
//podamo dve stevili…
cout

Zdravo!

Sem opazila,da ful obvladaš c++, pa me samo informativno zanima, če se lahko obrnem nate, ko bom potrebovala kakšen nasvet?

Lp N

Pred return 0;
dodaj system (“pause”);

PEro ti si imel pa zadnjih devet let pavzo, mar ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close