Komercialna SMS sporočila – Tušmobil
Pozdravljeni
Na mobilni telefon sem dobil SMS iz neznane številke 667. Ko sporočilo poskušam odpret, mi napiše: SPOROČILA NI MOGOČE PRIKAZATI. Poklical sem na Tušmobilov center za pomoč naročnikom, a mi niso znali povedat, od kod je sporočilo in kdo ga pošilja.
Zanima me, ali je možno naročit BLOKADO VSEH KOMERCIALNIH SPOROČIL PRI TUŠMOBILU?
Lp,
Meni ravno tako prihajajo taka sporočila tako,da imam mesečno dodaten plačilni obrok po 30eu.
Čeprav sem na vsako pošiljal nazaj odgovor z ukazom STOP mi drugi mesec prihajajo spet.Seveda ko prispe tako sporočilo mi vzame več kot 2 eura z računa.Nisem se nikjer za nič prijavljal in ne pisal telefonske številke.Meni večina prihaja številka 3838.Na Tuš sem že napisal reklamacijo računa veliko krat klical in nič.Odgovorili so da oni glede tega ne morejo nič.
Po zakonu je vsak operater dolžan te zadeve urediti in vsaj blokirati taka sporočila kot piše v zakoniku in veliko glede tega po internetu.Videl sem da imajo vsi drugi operaterji to zadevo urejeno tukaj pa kot izgleda ni nobene zaščite.Zadnjega računa več ne bom plačal raje grem na sodišče in dam odvetniku iz principa,če bo potrebno.In če se to ne bo uredilo bom seveda prestopil k drugemu operaterju.Take razlage kot jih dobiš tukaj niso realne in ne vodijo nikamor saj dejansko tukaj nihče nič ne ve tudi,če koga dobiš po par urah na telefon.Taka sporočila so spam in ti z njimi takorekoč na mesec nekateri poberejo ogromno denarja za preazen nič.Jaz osebno ne rabim nobenih sporočil ter reklam za katere bi moral plačevati saj me dejansko še zraven jezi ko jih moram pobrisati.Sedaj ko sem nazaj pisal na ta sporočila ukaz STOP mi je tudi izpraznilo minute celomesečne naročnine.V kolikor bo tako potem res hvala za takega operaterja in ne ostane drugega kot ga zamenjati.
Tukaj pri Tušu kot je razvidno nikoli ni konca.Ko te enkrat dobijo na tarčo bodo z guljenjem in goljufanjem nadaljevali.
Napisal sem pritožbo na sodišče za telefonijo spremenil naročniško razmerje na drug paket ni še rešen spor glede 30 eurov na poslanem računu na začetku meseca pa imam že drug račun za enak mesec kateri izgleda takole:(kopija)
Dodatna poraba
Klici v Mobitel omrežje: 0.23 €
SMS-i: 1.8 €
Prenos vsebine: 9.96 €
Saldo: 21.99 €
Stanje obračuna na dan 20.12.2011
Tudi na tem računu nimam pojma od kod jim končna cifra zneska če vse skupaj seštejem nisem pa od zadnjič popolnoma nič telefoniral saj je celo telefon ugašnjen.
Toliko o tušu
To je neumnost, ne more biti Tušmobil odgovoren za to da ti prejemaš takšna sporočila. Zagotovo si moral nekje nekaj narediti, da so ta sporočila začela prihajati. To da jih dobivaš kar tako je malce zvito okol trte. Pa tudi tvoj pristop je malce čuden, zakaj takšno zadevo rešuješ po telefonu. Zapelji se do Tušmobila, do ljudi ki se v to spoznajo ne pa tole urejat prek klicnega centra in boš zadevo po moje takoj rešil. Še najmanj pa se zapletaj v to da boš šel s tem na sodišče, lepo te prosim, ker se zadeva da rešiti na zelo eleganten in pravi način. kars e pa računa tiče pa lahko upogledaš v vse kilce in sms-e in dobiš jasno sliko kako in kaj. Samo ne govorit da nisi kam klical ali pa da številke ne poznaš. Ker to je neumnost, in to ti ne bi verjeli na nobenem operaterju, verjemi meni. Sam toliko v opozorilo!
Jaz sem v BIG BANG-u pravkar kupil novo nokio, smartphone, ne predrag, pač osnovna igračka brez vezave. Ko sem telefon zagnal, je začel pošiljati sms sporočilo. Najprej sem pomislil, da gre za registracijo telefona na Finsko pri Nokiji, vendar je postalo nenavadno, ker prvič, to bi verjetno šlo preko interneta (če se prav spomnim, je pri prvem nokia telefonu bilo tako), in drugič, sporočilo ni bilo oddano. Ko sem sporočilo iz “v pošiljanju” prestavil v osnutke, je bila številka 3838, sporočilo pa neke številke in črke. Upam, da ni MAC telefona, moram še preveriti.
Google za to številko izvrže stran z neko polpismeno pogodbo o nekakšnih igrah. Pojavljajo se tudi Mobitel, Simobil, Debitel, Tušmobil.
BIG BANG, halo?!
Ve kdo kaj podrobnejšega, kaj je to za en drek?
Komercialno sporočilo je: kopirano iz simobila
Komercialna sporočila so sporočila s komercialno vsebino, ki jih pošiljajo zunanji ponudniki različnih storitev.
Prejemnik komercialnih sporočil se na prejemanje le-teh prijavi tako, da pošlje sporočilo z geslom (ključno besedo), ki ga ponudnik zahteva. Če gre za plačljiva sporočila, uporabnik tudi potrdi, da je seznanjen s splošnimi pogoji in cenami storitev, in sicer s poslanim SMS sporočilom DA na ponudnikovo kratko številko. Možne so tudi druge oblike prijave, ki jih določi ponudnik storitev (v primerih brezplačnih sporočil). Takšne storitve običajno ponujajo na letakih, anketah, s sodelovanjem v nagradnih igrah itd.
Forum je zaprt za komentiranje.