Najdi forum

nastavitve wi-fi

Prosim za pomoč – od Telemachovega modema/routerja imam v zgornje nadstropje s kablom povezan modem/router (ne ločim tega, žal), preko katerega potem v zgornjem stanovanju dostopam do wi-fi. Rada bi spremenila nastavitve wi-fi (na zgornjem modemu bi rada moj wi-fi naredila viden, trenutno je skrit), pa ne vem, kako se sploh lotiti stvari, saj ne vem kako do nastavitev priti. Najbrž obstaja kak način, da do tega pridem? Ob inštalaciji nastavitev nisem delala sama, zato ne vem, kje se te sploh nahajajo.

Do nastavitev na routerju prideš tako,da vpišeš naslov od routerja 192.168.1.1 v URL vrstico uporabniško ime in geslo za dostop do nastavitev je admin.

Prilagam še link do simulatorja,kjer lahko malo pobrskaš po meniju in si pomagaš z nastavitvijo:
http://www.tp-link.com/resources/simulator/TL-WR741ND_v1&v2/index.htm .

Vse to pa seveda velja v primeru,da imaš router od Telemacha (TP-Link) .

osnovni router je telemachov, samo to mi nič ne pomaga. sprašujem za router, ki je s kablom povezan na osnovnega, da omogoča vifi 2 nadstropji višje. ta s telemachom nima nobene veze, ne vem pa kako priti do naslova, kjer bom prišla do nastavitev mojega routerja.

Še vedno so ista navodila 🙂

Torej prek računalnika se je treba povezat na IP naslov od ruterja (ponavadi je 192.168.1.1 ali pa 192.168.0.1) in bo povezalo do menija za nastavitve od ruterja. Vprašalo bo še za username in password ki sta ponavadi admin/user in admin/password. Odvisno od firme ruterja. Je pa DIGItel že vse prav povedal, kaj več pa težko pomagamoče ne vemo katere firme je ruter… Preverite in sporočite tukaj pa bomo naprej lahko pomagali.

Hvala obema za pomoč, ampak omenjenih IP naslovov mi ne odpre.

Doma imamo telemachovo napravico FRITZ!box, od nje pa imam gor napeljan kabel, na katerega je priključena moja Netgear napravica, preko katere jaz dostopam do wi-fija, In ta moj wi-fi bi rada naredila viden – trenutno je skrit.

Jaz sem pri teh stvareh čisti laik… 🙁

Torej v tem primeru je Fritzbox modem, Netgear bo pa ruter.
Če vam še vedno ne odpre preko IPjev ki sva jih prej naštela potem je edino možno še da so bili spremenjeni in vas zaradi tega ne spusti na ruter.

Tako da edini dve opciji ki še ostaneta sta da ali ugotovite kak IP naslov ima ruter ali pa da se ruter tovarniško resetira in na novo nastavi. Oba postopka sta pa nekoliko zakomplicirana:

1. Če želite pogledat IP od ruterja bi bilo potrebno sledeče: pritisnete hkrati windows tipko (tista ki ima zastavco od windowsov gor) in tipko “R”. TO vam odpre manjše okno v katerega vpišete “cmd” in kliknete vredu. Odprlo bo črno okno v katerega vpišete “ipconfig”. Ta ukaz pa vam bo izpisal cel kup informacij. Med njimi poiščete “default gateway” in tista številka ki je tam zabeležena je IP naslov ruterja. 🙂 Potem pa samo isti postopek kot je bil prej opisan.

2. Pri tem načinu pa je potrebno samo na zadnji strani ruterja najdit manjšo luknjico nad katero (najverjetneje) piše reset. V to luknjico je potrebno tiščati cca. 10 sekund. To bo ruter povrnilo na tovarniške nastavitve, potem pa se spet povežete na IP naslove ki sva jih že omenila in na novo vzpostavite brezžično omrežje. Če pa vas skrbi da tega ne bost znali pa pokličite na 0802288 pa vam lahko pošljemo navodila kako se to naredi.

Upam da je bilo v pomoč

Hvala, TheCableGuy. Sem naredila kar piše pod prvo točko in prišla do IP naslova, ki ga pravzaprav vem 🙂 To Je IP FRITZ!boxa. 🙂
Ampak tudi sanjalo se mi ni, da se na tem naslovu nastavi tudi moj router… No, še vedno se mi ne sanja, kje se to tam naredi. Sem že zadnjič gledala, pa ne najdem, kje je tam moj router in nastavitve zanj. :((
Ja vem, čisti laik sem…

Ampak če se tudi moj router nastavi preko Fritza, bi mi na Telemachu lahko konkretno pomagali pri tem, al kako?

Sem šla še 1x skozi vse zavihke na Fritzu, pa tam najdem le ime wi-fija, ki gre preko Fritza. Wi.fija ki gre preko mojega routerja in ima torej drugo ime, ne najdem…

Sem res tako štor, ali…? :((

Ja IP od fritzboxa je 192.168.178.1, ampak ruter oz. gateway bi moral imeti drugega. Razen če se vam je računalnik povezal na brezžično omrežje od Fritzboxa namesto ruterja. Ip ki vam ga javlja pod default gateway je namreč Ip naslov naprave na katero ste povezani.

Vi ste sicer celoten postopek prav naredili samo da je bil računalnik očitno na napačno omrežje povezan ta čas.

Fritzev wi-fi mi tu gor sploh ne vleče, tako da…

Sem pa vseeno še enkrat preverila – povezana sem na wi-fi z mojim imenom, ponovila sem postopek “ipconfig” in pod default gatewey mi izpiše IP fritzboxa…

Živjo!
Rada bi zaščitila svoj ruter (NETGEAR).
Utipkala sem 192.168.1.1 v URL vrstico.
Od mene zahteva username pa password pa noče sprejeti “admin”.
Kako pridem po username-a pa password-a? 🙂 probala sem že vse živo pa nič ne “prime”.

http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/119/~/configuring-your-netgear-router-for-cable-internet-connection

kako resetirati wireless na windows 8 siol je škatlica:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close