PDF ne odpre
Še vedno imam problem – ne odpre mi PDF fajlov.
Pa to ni od nekdaj, je prej vse lepo delalo, potem pa sem po nesreči, ker pač prehitro klikam ;), izbrisala eno vrstico tam, ko daš bližnjico crtl+alt+del. Pa mislim, da to ne bi smelo vplivati!
Imam nameščen Adobe Acrobat 8 Professional, je lepo delalo, zdaj pa kar noče. Sem namestila še Adobe Reader 8, pa tudi ne odpre. :(((((
Kaj moram preveriti oz. narediti, da bo odprlo?
Ali gre za pdf datoteko na disku ali ps datoteko? Da ni morda izbrisana?
Koliko je velika datoteka?
Kot prvo izklopiti, malo počakati (»da se umiri«) in nato vklopiti računalnik.
In nato poskusiti ponovno. Če je v bližini drug računalnik, poskusiti odpreti
pdf datoteko tudi tam.
Če ne bo nič, bomo nadaljevali … : )
Kateri koli pdf v explorerju odprem (na disku), ga ne odpre. Kaj pomeni ps?
Problem je star že par dni, tako da je bil rač. vmes že “na umirjanju”, khm….
Hja, drugje pa ne morem probati z mojimi datotekami, ki so na moji kišti, niti nimam nič v bližini. 🙁
Ja, tudi, če po mailu dobim pdf, ga odprem za branje (v gmail-u), ko ga prenesem na rač, ga pa ne odpre v pdf.
Beda.
ps je kratica za PostScript, jezik in tekstualni zapis v katerem je v osnovi napisan dokument in nato »prežvečen« v pdf.
Včasih je problem tudi v tem kako je pdf narejen. Lahko gre za novejšo varianto pdf, tako da jo starejši bralniki ne razumejo. Lahko je tudi pdf zaščiten pred odpiranjem.
Za kakšne pdf dokumente gre? Če je kakšen spletni naslov, lahko pogledam in sporočim.
Ma ne vem, do se daj sem vse lahko odprla. Gre za pdf-je, ki jih imam na disku in sem jih že do sedaj večkrat odprla. Npr. kakšen cenik itd. Zakaj pa zdaj stara različica ne bi potegnila?! Poleg tega sem namestila novo. 😉 Tudi ne gre za zaklenjen dokumente oz. zaščitene.
Ko kliknem na pdf. mi odpre tisto okno, da je downloadal, ko pa kliknem na ta naložen dokument, ga pa ne odpre.
Kaj zdaj zame pomeni ta ps? Kaj naj preverim?
Hm, ne vem, kje na netu bi kaj probala…ampak kot rečeno, mojih fajlov ne dosežem. 🙁 In to kar naenkrat…
Poskusi z 9ko http://get.adobe.com/reader/
Pa mogoče še tole:
http://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=20070716044915AAvUYBQ
Nič se ne vbadaj s ps (zate nima tehtnega pomena).
Ali je računalnik čist (virusi in podobne smeti)?
Na svojem disku poišči datoteke. Preveri ali je velikost datoteke enaka pred (na spletu) in po downloadu (na računalniku).
Ali mi lahko pošlješ (vsaj en) spletni naslov s katerega si downloadala, da jaz poskusim odpreti in ugotoviti, če je kaj narobe s pdf datotekami.
Zakaj verzija 8, če je Adobe Reader X. http://www.adobe.com/products/reader.html
[list][hr]
Sitemske zahteve:
Windows
• Intel® 1.3GHz or faster processor
• Microsoft® Windows® XP Home, Professional, or Tablet PC Edition with Service Pack 3
(32 bit) or Service Pack 2 (64 bit); Windows Server® 2003 (with Service Pack 2 for 64 bit;
Windows Server® 2008 (32 bit and 64 bit); Windows Server 2008 R2 (32 bit and 64 bit);
Windows Vista® Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise with
Service Pack 2 (32 bit and 64 bit); Microsoft Windows 7 Starter, Home Premium,
Professional, Ultimate, or Enterprise (32 bit and 64 bit)
• 256MB of RAM (512MB recommended)
• 260MB of available hard-disk space
• 1024×576 screen resolution
• Microsoft Internet Explorer 7 or 8; Mozilla Firefox 3.5 or 3.6
• Video hardware acceleration (optional)[hr]
[/list]
Podaljšek .exe je za inštalacijski program in tudi ostali programi imajo enak podaljšek (pomeni izvršilno datoteko). Če je z Adobeove strani, ne bi smelo biti problemov. Lahko pogledaš tudi koliko je velika datoteka in če je enaka podatku na Adobeovi strani.
Ja, too much…če odprem na netu (vsaj v tem primeru), mi lepo odpre. Naprimer tole spodnje, to sem zdaj kar tako spotoma našla, prej nisem tu srfala. Če pa hočem odpreti pdf, na disku, so pa mrtvi. Pa jih nisem nič brisala.
So pa tudi strani, kjer mi pa na netu ne odpre. Bom še malo posurfala.
A je lahko problem prostor na disku, da mi mojih fajlov ne odpre? Imam le še 6 giga.
Velikost pdf-jev v priponki, ki sem jih dobila na gmail in velikost v exporerju na disku je enaka.
Ta dva zadnja dokumenta odprem brez problemov.
Podatki za tega od. 2. februarja so:
File name – obvestilo_sub.pdf
Document Type – PDF Document
File size – 56403 bytes
Page size – 21.0 x 29.7 cm
PDF version – 1.4
Page – 1
Encryption – None
Modification Date – 02/03/11
Title – Microsoft Word – OBVESTILO 2-02-2011.doc
Content Creator – PScript5.dll Version 5.2
PDF Producer – Acrobat Distiller 8.2.5 (Windows)
Creation Date – 02/03/11
Author – JanezR
Toliko prostora ne bi smelo biti problem (jaz imam prostih komaj 250 MB : ).
To obvestilo je veliko 56.4 KB.
Še tole sem poskusila: v gmailu sem v enem svojem naslovu poslala nail na drug svoj naslov in pripela pdf datoteko. V drugem mailu prihodno pošto lepo odprem, spodaj sta opciji za priponko: pogled ali prenos. Pogled mi lepo uspe, pdf pokate vsebino(tekst), prenos naredim, a te shranjene pdf spet ne odpre (itak ta isti pdf že imam na disku).
No, zdaj grem gledat še na čvek.
Hojla,
imela enak problem, pa sem naložila Acrobat Rider tak in ovak, Acrobat 9.4. Acrobat 10, Acrobat X, foxit Reader….. dva dni je delalo pa velika ničla, sploh na spletu. Ironija je v tem, da nisem mogla odpirat pdf datotek, ki so jih na faksu profesorji dali na razpolago, ne na spletu.
Me je pošteno razkurilo, sem preko Nastavitva/dodaj odstrani odstranila z računalnika vse kar se sliži in se imenuje na Acrobat Reader.
Zatem sem s spleta potegnila brezplačen Foxit Reader.
Med šaro s strimi CD-ji sem pobrskala in sem našla (ne boš verjela) kar 3 Cd-je, na katerih je Acrobat Reader, sicer verzija iz leta 2008. Cd- dala v računalnik inštalirala in sedaj mi dela.
Mislim, da so sedaj ti Readerji brezplačni samo za nekaj časa, potem pa ne delajo več – skratka kot poskusna verzija so.
poišči si doma kakšno starejšo verzijo in si jo inštaliraj, še prej pa odstrani vse stare verzije.
Deluje!
Še enkrat naj pojasnim in bodite pozorni:
Adobe Acrobat in Adobe Reader sta dva programa. Acrobat in Reader imata enake in sorodne elemente, ne pa vseh, sicer ne bi bilo potrebno plačati, drugi je pa zastonj.
Adobe Acrobat je superioren in z njim še dodatno obdelujemo pdf datoteke.
Adobe Reader, grobo rečeno, omogoča le branje in tiskanje dokumenta.
Pri brskalnikih je ponavadi tako, da v ozadju »čepi« nek pdf bralnik, ki se sproži vsakokrat, ko kliknete na pdf datoteko in jo odpre v brskalniku.
Če pa začnete, kar počez inštalirati različne programe za branje pdf datotek, lahko pride do konfliktov. Zlasti je problematično, če imate Adobe Acrobat, pa nekatere nastavitve »povozite« z inštalacijo novejšega Adobe Readerja. To je treba paziti tudi, če imate legalno verzijo Adobe Acrobata. Torej pred vsako inštalacijo je treb prebrati navodila in spremljati proces inštalacije.
Pretvorba pdf dokumentov v drug format:
pdf v wordov format spremenimo tako, da v pdf editorju (npr. Adobe Acrobat), ki to omogoča shranite pdf kot wordov dokument *.doc. Na ta način se shrani tudi oblikovanje besedila iz pdf vendar ne nujno vse. Druga varianta je, da v odprtem pdf dokumentu označimo besedilo in ga kopiramo, ter nato prenesemo v nek urejevalnik besedil.
Obstajajo tudi druge pretvorbe, vendar za začetek bo to zadostovalo.
Odvisno je tudi kako so pripravljene pdf datoteke. Nekatere so zaščitene proti kopiranju ali konvertiranju. Dopuščajo le branje in tiskanje. V takem primeru se poslužujemo ocr programov, ki omogočajo prepoznavanje znakov v pdf datotekah.
MyD
Mi je čisto vseeno kako se imenuje, kar sem naložila sem naložila s CD-jev, ki sem jih v preteklosti dobila pri nakupu računalnikov. Meni je pomembno, da dokumente lahko odprem, preberem. Tudi kopiranje mi je poznano v takšni obliki kot si navedel. Včasih so PDF datoteke zaščitene, da se tudi kopirati ne da. V takšnih primerih, če datoteka ni dolga le lahko pomaga s tipko Print scren in paste v Wordu, potem sliko obrežeš povečaš in imaš – no to je samo fora, do katere sem se dokopala.
Pri konvertiranju PDF datotek pa kakšne tabele, grafi se ne konvertirajo v redu.
lp vsem, ki se trudite nas razsvetliti z Vašim znanjem
za @na živce mi gre2
Ker sta Vaše pisanje in zlasti pozdrav naravnani ad hominem in ne le ad rem, lahko odgovorim le toliko, da sem poskusil (po svojih skromnih močeh) pomagati (ne Vam, ki vam pomoč sploh ni bila potrebna, temveč) avtorici posta @ob živceee, tako tukaj (PDF ne odpre) kot isti avtorici pod drugim imenom @ob živce me bodo na postu [b]računalnik – HELP[/b].
Če sem po nemarnem in nerodno stopil na Vaš zeljnik, verjemite mi, prosim, da s tem nikakor nisem želel posegati na Vaše ožje področje, še manj zniževati nivo Vaših ekspertnih znanj in še najmanj dvomiti v učinkovitost Vaših izvirnih dognanj pri reševanju tovrstnih problemov. Sploh si nisem želel lastiti vaših zaslug pri reševanju človeštva. Če ste to tako (pomotoma) razumeli (upam, da ne bo še svete jeze), se Vam, kar se dá, iskreno opravičujem.
Navsezadnje, vsakdo se lahko svobodno odloča tako kot mu ustreza, kot misli, da je zanj prav, in če to učinkovito deluje – toliko bolje (za vse).
Še lep(ši) pozdrav tudi Vam in tudi o razsvetljenstvu se lahko (mirno) pogovarjamo.
[hr]
❦ Pameten človek vidi toliko, kolikor mu je potrebno in ne toliko, kolikor lahko vidi.
❦ Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.
[hr]
Opravičujem se (v upanju, da ne bo prehude zamere) izvirni avtorici @ob živceee
za »zlorabo« njenega posta za ta odgovor.
Hvala.
za @na živce mi gre2
Hvala in zelo lepo je, da si se opravičila, kar ni v današnjem času v navadi. Cenim in spoštujem to. Opravičilo je z moje strani sprejeto in ni nobene zamere več.
Preden nadaljujem, se bom še jaz tebi iskreno in odkrito opravičil za moj več kot pretirano oster in piker odgovor na tvoje pisanje, ki je bilo naslovljeno name (sicer se sploh ne bi odzval).
Če želiš, da to kar me je izzvalo na tak (najbrž tudi neprimernen) odziv, tudi podrobneje pojasnim, sem vselej na voljo. Le da ne bi obremenjevala gostiteljice, predlagam, da bodisi odpreva novo temo tukaj, bodisi nekje drugje na m.o.n. ali poskusiva najti neko drugo obliko komuniciranja.
Tako, kot vselej, je izbira le tvoja.
Drznost je vsekakor dobrodošla in izkušnje drugih vedno lahko pripomorejo, da se tudi sami zazremo vase in preverimo, če je to, kar sami počnemo, res najbolj smotrno.
Kakorkoli, kar mene zadeva, je ta dogodek ad acta.
Srečno in naj ti bo usoda naklonjena.
[hr]
Isaac Newton: Tact is the knack of making a point without making an enemy.
Forum je zaprt za komentiranje.