Najdi forum

men računalnik zamrzne..na monitorju se izpiše:

NOT OPTIMUM MODE
RECOMMENDED MODE
1280X1024 GO Hz
?

kakšna pomoč prosim, kaj,zakaj se mi to naredi

Mam občutek, da tebi nič ne zmrzne, ampak se ti samo monitor ugasne, ker pač ne zmore prikazati slike zaradi prevelike resolucije/osveževanja.

Kdaj se ti to zgodi, takoj ko naj bi prišel v windowse ali ko npr zaženeš kako igro?

to imaš ti najbrž samsung lcd monitor, zaženi računalo v varnem načinu in
spremeni željeno resolucijo za video kartico/monitor

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Nič ne morem narediti ko mi to javi..nobena tipka ne prime, tudi ctrl-alt-delete ne…moram ga resetirat..
HMMM, ne vem kdaj se to zgodi, npr. ko zjutraj pridem do računalnika, že to piše gor in ne morem druzga kt resetirat.
ja, imam SAMSUNG lcd monitor.No zdej je use OK.A lahko kaj popravim zdaj brez varnega načina

Na praznem namizju kl. z desno miško, v meniju ki se pojavi izbereš lastnosti, v oknu, ki se odpre kl. nastavitve- setings in nastaviš resolucijo na 1280×1024 in potrdiš z “uporabi” in nato še z OK, če zahteva. navadno moraš mal počakat da se to izvede.

Matjaž, zdej sem tko nastavla, videt je ok.Bomo vidli če bo v redu.
Lepa hvala vsem za pomoč

ne, spet se mi je isto naredilo…a ima še kdo kakšno idejo kaj bi lohk blo

Če smem samo toliko: tisto ni “GO Hz” ampak “60 Hz”, torej nastavi na 60 Hz.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Zdi se mi nenavadno, da bi zaradi nastavljene resolucije monitorja pc zmrznil, napisano sporočilo verjetno še ni pomenilo, da je zato zmrznil. Po mojem je bolj verjetna prezasedenost procesorja s kakšnim nekontroliranim procesom. Jaz večkret menjam resolucijo na monitorju, odvisno od tega kaj delam, pa mi še ni zmrznil, mi je pa zmrznil če sem imel zagnanih preveč programov hkrati, zadevo je navadno rešil Ctrl Alt Del.

Če se ti to zgodi samo od sebe, ne da bi ti zagnala kako igro, potem imaš skoraj sigurno probleme z gonilniki grafične karte. Namesti najnovejše gonilnike pa bi zadeva mogla bit OK.

meni to ne pomaga (Ctrl Alt Del.)

kje nastavim 60 hz

meni to napiše (kar sem čisto zgoraj napisala) npr. med tem ko nihče ne dela na računalniku.Ko pridem v službo me čaka ta napis in nič ne morem storiti, razen da ga resetiram

a lohk še kdo kaj pomaga

Hvala Hmmm…hehehe, sem res smotana da sem spregledala tvoj odgovor.
Kako pa to naredim, kje dobim te posodobitve, kako ,kje pogledam katero kartico imam, da sploh vem kaj iskati

Klikni z desno mišjo nekam na namizje, izberi Properties, klikni na jeziček Settings, na gumb Advanced, na jeziček Adapter in prepiši, katero grafično imaš. Pa ti bomo povedal, kje dobiš gonilnike.

ko sem šla pogledat katero kartico imam, sem mimogrede videla tudi da imam nastavljeno OPTIMALNO,pol sem pa spremenila na 6o hz (kot mi je predlagal Wega).
Sicer pa imama kartico:
NVIDIA RIVA TNT2Model 64/MODEL 64 PRO…
hvala za pomoč vsem !!!!

Za Windows XP/2000, zadnja verzija za to grafično je 71.89, Release Date: April 14, 2005

Dobiš jo pa tukaj:

Lp, Max

jaz imam še WIN 98 slovenska verzija

Evo: Windows 9x/ME, Version: 71.84, Release Date: March 11, 2005

Lp, Max

Max, najlepša hvala

Meni je zaštekal telefon in mi skos piska ter nič nenMorem stisnit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close