Koliko prenosa podatkov porabite?
Kupujem nov mobilni telefon, ki ga bom poleg za klice uporabljala tudi za branje in pisanje elektronske pošte, brskanje po internetu, poleg tega pa bom verjetno uporabljala nekatere aplikacije, ki so na voljo za androide. Kakšnih filmov ne bom gledala preko youtuba. Koliko prenosa podatkov potrebujem za takšno uporabo? Izbiram med paketoma 2012 iz Mobitela in Preprosto zame iz Simobila. Cena je enaka, ima pa Simobilov paket dvakrat več prenosa podatkov. Ampak, ker smo vsi v družini na Mobitelu, bi s prehodom na Simobil njim povečala stroške in če je za normalno uporabo dovolj 500 MB prenosa podatkov, ko ga ima Mobitel, bom raje ostala pri njih. Po drugi strani pa ne mislim plačevati dodatnega prenosa, torej, če je za normalno uporabo 500 MB premalo, grem na Simobil. Kakšen nasvet? Koliko pa vi porabite na mesec?
po defaultu imam v paket vključenih 100 mb podatkov + dokupljenih 300mb torej skupno 400mb, pa imam čez glavo dovolj, ker se povsod kjer je to možno povezujem preko brezžične povezave, ki jo imajo danes praktično vsi malo boljši telefoni, paketni prenos pa vključim samo takrat ko te opcije ni, pa da potrebujem internetno povezavo oz. ko pošiljam ali prejemam mms sporočila.
Jaz porabim interneta kolikor ga pač imam zakupljenega… če imam 100 MB, jih porabim 100, če imam 1 GB pa porabim 1 GB. Glede tega se znam kar pazit 🙂
Smo 1. februar, torej ne bo nič iz Preprosto zame, ker se ga ne da več sklenit. Prečekiraj še Tušmobil-imajo zelo ugodne pakete(npr. zate bi bil Free 20: imaš neomejene klice u Tušmobil, neomejene SMS in MMS, 400 minut v ostala omrežja in neomejen internet- ko dosežeš 2 GB se ti hitrost zmanjša)
Jaz sem imel prej na mobitelovem paketu 100MB, pa sem skoraj vedno prekoračil, zato se mi ni splačalo več imeti ta paket, zato sem iskal rešitve in najbolj ugodno če sem gledal tudi klice in ostalo mi je bilo da sem vzel paket free 20 na Tušmobilu. In po malo več kot pol leta uporabe tega paketa, moram rečt da je bila to vrhunska rešitev imet za malo denarja res odličen paket.
Pozdrav vsem!
Imam težavo glede prenosa podatkov. In sicer: trenutno sem na Tušmobilu in imam paket Free 20 (fantastičen paket, mimogrede!), sedaj pa iščem bolj optimalno, cenejšo rešitev s seveda malo boljšim telefonom, če se le da. Našla sem, da če na Tušmobilu vzamem paket Mingl 17 (kar pomeni 18€ na mesec + kolikor pač stane telefon), potem imam smse, klice in prenos podatkov neomejeno (vse enako kot pri paket Free 20), če pa vzamem paket Mingl 12 (torej 13€ na mesec + telefon) potem pa privarčujem 5€ in imam samo 300mb prenosa podatkov. 300mb se mi zdi zelo malo glede na to, da sem imela do zdaj neomejeno. Doma imam wifi ampak v šoli ga nimam zato se bojim, da mi bo teh 300 mb premalo. Kakšne so vaše izkušnje in kaj mi priporočate?
Lep pozdrav vsem!:D
Forum je zaprt za komentiranje.