Tiskalnik ne dela
Živjo!
Imam problem s tiskalnikom. Dalj časa ga nisem uporabljala, ker pa ga zdaj potrebujem sem se lotila da ga namestim, vmes sem kupila nov računalnik.Torej vse sem naredila po navodilih, uspešno inštalirala, printer pripravljen. Problem se pojavi, ko na izbrani dokument kliknem printaj, takrat mi izpiše: the handle is invalid. Tudi kartuše sem kupila nove, ampak enostavno ne deluje. Poskusno stran mi tudi ne natisne. Printer je znamke lexmark x1270. Ima kdo kakšno idejo?
Pa hvala za pomoč!
Poskusi takole:
Ponovno naloži gonilnike za tiskalnik po naslednjem redosledu.
Pojdi v Nadzorno ploščo, Tiskalniki in faksi. Z desno miško klikni na tiskalnik in klikni Izbriši. Zaustavi računalnik. Izklopi tiskalnik iz računalnika. Ponovno zaženi računalnik. Priključi tiskalnik nazaj v računalnik. Naj računalnik zazna novo strojno opremo in naloži gonilnike za tiskalnik preko čarovnika za dodajanje.
Odpri nadzorno ploščo > printerji > izberi printer in nanj klikni desno miško > izberi lastnosti. Odpre se okno. Spodaj desno izberi ukaz: “Natisni poskusno stran”. Počakaj, da printer natisne poskusno stran, kar lahko traja par minut. Poskusi ponovno natisniti želen dokument. Če je program za pisanje odprt, ga zapri in nato ponovno poskusi natisniti.
Ker si že v nadzorni plošči, preveri, ali je uporabljen printer označen kot privzet oz. ima črno kljukico zgoraj. Če ni, ga označi z desno miško in izberi “privzeto”.
Malo sem brskala po netu in sem našla nekje, da naj odstranim vse print driverje. Šla sem na nadzorno ploščo->tiskalniki, ko sem kliklnila file, server properties, izbrala zavihek drivers, tam naj bi vsak driver posebi kliknila in odstranila, vendar meni tega noče naredit, enostavno ne morem kliknit na remove, ker ni otemnjeno. Ka naj?
Forum je zaprt za komentiranje.