Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Tablični računalnik – internet

Tablični računalnik – internet

Sem čisti laik, kar se teh zadev tiče, tako, da upam, da bom tule dobila kak dober nasvet.
Doma ne morem imeti interneta, zato sem pomislila na tablični računalnik.
Ali je možno naslednje:
Če shranim datoteke na računalniku na ključ in potem to prenesem na tablični računalnik (ki ima USB vtičnico) ter pošljem po mailu? Recimo kake fotke, druge datoteke?
Kako do interneta na tabličnem računalniku? Brezžična omrežja WiFi – to je dostopno le ponekod.
Kaj pa mobilni internet, recimo Mobitelov (ker Simobil še dosti slabše vleče) ali to deluje na tabličnih računalnikih?
Ali mobilni internet deluje tam, kjer je bolj šibek signal (recimo 2-3 črtice na telefonu) ali pa mora biti močan signal?

Če je mogoče videl kdo tablični računalnik za 100€ v Sparu, 7” ekran. Je to ok za te zadeve? Ne rabim drugega kot za internet (delo doma na računalniku potem pa na ključ in s tabličnim računalnikom v žepu do signala mobilnega omrežja – doma ga namreč ni).
Hvala.

Živjo,

ne vem kako je pri tabličnih računalnikih, a sam sem si pri svojem prenosniku, ki ima vgrajeno Mini-PCIe WLAN kartico, na katero gresta potem dve vgrajeni ploščati WLAN anteni (v pokrovu, kjer je zaslon), vanjga speljal dve teli zadevi in potem na enega izmed teh priključkov gor priklopil lastno izdelano kanteno (enosmerno usmerjevalna antena). Ta mi je zelo ojačila signal oz. povečala dostop do WiFi omrežij.

Če ima tabličen računalnik vgrajeno prešibko notranjo WLAN kartico/IC ali pa če je šibka antena, lahko ti podaljšaš oz. povečaš obseg zazanave WiFi omrežij. Če ima tvoj tabličen računalnik več USB vhodov (vsaj 2), si mogoče lahko pomagaš s tole zadevo. Poceni in zraven še dobiš anteno, ki pa jo lahko odviješ in na USB WLAN priklopiš boljšo anteno.

A ti ne moreš recimo vzpostaviti začasne Ad-hoc WiFi povezave s tvojim in tabličnim računalnikom – in tako prenesti potrebne podatke ? Seveda, če ima tvoj računalnik kakšno WLAN kartico. A imaš namiznega ali prenosnega ?

LP,
12thDNAStrandActive

Tole pa po pravici povedano, nič ne razumem :(.
Tabličnega računalnika še nimam. SPrašujem, če ga je smiselno kupit.
Kakih dragih dodatkov ne bi dokupovala.
Je pa tako, da WiFi omrežja daleč okrog ni. Tudi mobilnega signala ne. AMpak je pa bližje kot WiFI. Tako, da bi, če bi nabavila, kupila zato, da bi ga dala v žep in šla do tja, kjer je signal in poslala mail.
Doma imam pa navadni, namizni računalnik, brez možnosti dostopa do interneta, zato bi rabila nekaj takega, da kot je tablični računalnik, da bi šla par km stran in imela mobilni internet (pač za kdaj pa kdaj: recimo ob vikendih za poslat kak mail, drugega ne).

Če ti je 6 $ veliko…

Kje pa živiš, da ni ne mobilnega, ne WiFi signala ?

Če bi imela vsaj mobilni signal tam, bi lahko svoj mobilni telefon priklopila na tablični računalnik in ga uporabila kot modem.

Odvisno je spet kaj misliš početi s tabličnim računalnikom, ker prenosni so bolj zmogljivi trenutno.

Tale trik z kantenami je pa prav prišel enemu mojemu kolegu, ki je s kmetov in ima najbližjega soseda nekaj 100m stran (on ima dostop do spleta). Se je zmenil s sosedom za deljenje pasovne širine spleta (da lahko dostopa; pod določenimi pogoji), kupil eden brezžični usmerjevalnik (ga primerno zaščitil), ga postavil pri njemu doma in on pa je sosedu dodelil geslo za dostop. Ima povezavo nekaj čez 30 Mbps.

LP,
12thDNAStrandActive

V takem primeru bi ti verjetno še nabolje služil manjši prenosni računalnik – netbook z mobilno internetno povezavo. Dokupiti boš morala še mobilni internet (usb modem in kartico) pri Mobitelu, ki ima gotovo najboljšo pokritost tudi v tvojem kraju (intenet ti bo deloval tako na GSM kot UMTS področju, kar pri drugih običajno ni možno – vprašanje je, če boš ujela dovolj močan UMTS signal npr. od Tušmobila ipd. ponudnikov).
Tablični računalniki so danes še predragi, vsaj za to, kar danes že omogočajo. Sčasoma bodo postali bolj uporabni, zmogljivejši – predvsem pa cenejši in tako bolj dostopni ljudem.

Območij, kjer ne dela noben mobitel, je kar veliko po Sloveniji.
Tablični računalnik bi imela le za poslat kak mail, prebrati pošto, mogoče še kaj pobrskati po netu. Recimo, da bi shranila nekaj na ključek (narejeno na domačem računalniku) in potem bi to prenesla v tablični računalnik ter poslala po mailu.
Delitev s sosedi ne pride upoštev, daleč naokrog nima nihče interneta.

Gargi, netbooki so mi predragi, sem mislial, da bi mogoče bil ta tablični računalnik za 100€ ok. Samo, če je pa tablični računalnik preslaba zadeva, je pa vseeno bolje dat 300€ za netbook.
Ja Mobitelov signal je dosti bližje kot Simobilov. UMTS pa kolikor vem, ne deluje oz. je dosti dalj stran kot GSM. Tušmobil pri telefoniranju avtomatsko preklopi na mobilteovo omrežje, tako, da se da s TUš mobilom lažje telefonirat kot s Simobilom. Samo ne vem pa, če ta preklop velja tudi pri internetu? Za internet pa verjetno mora biti prav Tušovo omrežje (ki pa je vse prej kot dobro).
Pri tabličnem računalniku ali pa tudi pri netboooku: modem je verjetno v obliki usb ključa a ne?

Pri netbooku boš lahko uporabljala usb mobilni modem, za tablične pa ne vem, če to sploh omogočajo. Wireless imajo že vgrajen, tako da bržkone ne bo možno uporabiti modema, saj na tablicah ni polken 🙂 Morda se motim??? Še malo povprašaj pri prodajalcih in ev. pokliči tudi na Mobitel.

Tudi tablični računalniki imajo ŽE vgrajen 3G modem, ne vsi modeli, vendar imaš
običajno dva modela tablic:
– z 3g modemom in wifi
– samo wifi in BREZ 3g podpore

(3g) = UMTS povezava, oz. zna delati če ni umts signala tudi preko navadne podatkovne
linije (GPRS), je pa res, da so tiste tablice, katere imajo 3G podporo nekaj dražj od
tiste brez 3G podpore.

Hvala. Zdaj mi je malenkost bolj jasno.
Prej sem mislila, da je vsak tablični računalnik ok za internet. Torej moram paziti, da ima možnost priklopa usb-modema.
Bo zadeva še malce počakala, sem nameravala nabavit tistega v Sparu za 100€, samo kaj pomeni relativno nizka cena, če pa potem ni to kar rabim.

lp. mene zanima kaj lahko kupim da dobim internet na tabličnem računalniko mogoče usb z neton? pa kej se to da dobit?

zdravo mene pa zanima,prek ebaya sem kupila mali notebook, ki ima ugrajen andreoid sistem,kupila sem pa tudi tus internet(usb kljucek),pa mi sploh naprava ne zazna vmesnika (mobilni partner od tusa),drugace na navadnem racunalniku dela normalno samo na andreoidu ne , kaj mi predlagate da naredim?wifi dela normalno ce grem na hot tocko,samo rada bi uporabljala tusev internet na novi napravi:)

hvala za odgovore lp j.

jaz imam tablico, ki ima ANDROID 4.0.3 za 199,99€,ki sem jo kupil v big bangu.
wifi dela v redu.da bo delal na polno , moras biti blizu wifi modema.
lp,

pozdravljeni! pomagajte..prosim!!! kupila sem si tablični računalnik android,ki naj bi se brezžično povezala na net. android mi najde povezavo,se poveže a ko hočem kaj brskat mi napiše da je napaka v omrežju.je imel kdo podobne težave z androidom ali imam prešvoh router-je to možno? prej sem imela prenosnik,pa je vse delal normalno.tudi z telefonom htc se ne morem povezat…kaj je problem?se ne spoznam kej preveč na te zadeve.hvala

Če imate nastavljeno varnost na brezžičnem usmerjevalniku (filtriranje MAC naslovov npr.), potem lahko da je to problem, sicer pa navedite TOČNO ime napake, kaj Vam izpiše. A ste se poizkusili priklopiti v kakšnem kiberkafeju na splet oz. preko nezaklenjene brezžične dostopne točke ?

jaz sem tudi malo laik glede vtabličnih računalnikov.In sem tud kupila ta računalnik poceni.
Vse programe ima ali ne najde internetne povezave.Ne vem kaj naj storim.Naj ga vrnem nazaj,ker je že uporabljen ali ga dam popravilo.Ali naj vprašam nekoga ,ki se na te stvari pozna.
Hvala vnaprej za odgovor.L.p. Maja

Po moje najprej vprašaš nekoga, ki se vsaj malo spozna na zadeve.
Jaz sicer tudi nisem nek mojster, ampak na moji tablici (Prestigio) je internet takoj zalaufal.

Zdravo!

Mene pa zanima, kako lahko na tabličnem računalniku odprem podatke na USB ključku?
Na navadnem računalniku preprosto odpreš Moj računalnik, pa si že tam.. kaj pa tu? Je potreben kakšen dodaten program?

Hvala!

Poglejte v navodila oz. na spletu poglejte za uporabniški priročnik. Potrebujete samo model, da najdete.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close