kateri zunanji trdi disk 2,5″?
Bistvene razlike za povprečnega uporabnika ni. Če imaš novejši prenosnik, ki že podpira USB 3.0, potem kupi tak disk, ki podpira USB 3.0, saj bo prenos podatkov bistveno hitrejši. Diski do 500 GB se navadno napajajo prek USB-ja, torej napajalnik ne bo potreben. Cene se gibljejo nekje med 60 in 100 evri.
Bolj zanimivi so t. i. interni SSD diski, na katere namestimo OS, potem pa zadevca res šiba, da je veselje. Cene padajo, tako da,…
Živjo,
Sam vem, da sem imel pred meseci prav srečo, da sem dobil tale zunanji trdi disk na mimovrste za neverjetnih 99,90 €. Ima USB 2.0 in 3.0 podporo, potrebuje pa zunanji napajalnik.
A na eBay-u ste že kaj gledali ? Tam je večja izbira.
SSD diski se mi zdijo še zmeraj predgragi – sploh SLC tip, MLC so še kar. Sam imam v lasti tega.
Zakaj Vas pa zanimajo ravno 2.5 palčni ? Imate kaj proti 3.5 palčnimi 😀 ?
Tale zadeva je pa tudi sila priročna.
Najbrž res.
bi pa opozoril, da je vsak disk mehanska naprava, ki lahko odpove. Torej so na njem samo kopije pomembnih stvari, ne pa edina verzija teh stvari.[/quote]
Kje imate pa backupe? Na drugem disku?
Jaz imam dva (se mi zdi da 250 in 320 GB) že skor polna (predvsem filmi in fotografije), a zdaj investirat še v en disk, če mi gre kaj od tega v maloro?
jaz priporočam tale dva:
SAMSUNG HDD External S2 Portable (2.5″,250GB,USB 2.0) Black 3 letna garancija 53€
HITACHI Touro zunanji disk 2,5″ 500GB, USB 3.0, 2,5″, 2 letna garancija Črn 85€
Najbrž res.
bi pa opozoril, da je vsak disk mehanska naprava, ki lahko odpove. Torej so na njem samo kopije pomembnih stvari, ne pa edina verzija teh stvari.[/quote]
Kje imate pa backupe? Na drugem disku?
Jaz imam dva (se mi zdi da 250 in 320 GB) že skor polna (predvsem filmi in fotografije), a zdaj investirat še v en disk, če mi gre kaj od tega v maloro?[/quote]
Kakorkoli, samo da je vedno na dveh mestih.
Jaz sem težavo rešil tako, da sem v prenosniku zamenjal/povečal disk (na 120 GB), tam primarno hranim slike, na prenosnem disku pa imam kopije. Fotografije hranim v srednji velikosti (približno 1,5 MB ena). Filmčke s fotoaparata skonvertiram v divx, da zasedejo manj prostora. Filmov v smislu kinematografa praktično ne hranim.
Ali ima ta zunanji trdi disk (še model lepo prosim) takle USB kabel ? Torej, da iz enega USB mini prideta 2 običajna USB priključka. Če to velja, ali ste oba USB konca priklopili na TV ali samo enega ?
Na mimovrste je ogromna izbira:
Dobiš ga že za 50 €.
Forum je zaprt za komentiranje.