kamerca za računalnik, skype, ruter
Pozdrav. PrRosim za nasvet glede nakupa kamere za računalnik. Potrebujem jo za skype, nekdo mojih gre 2000 km daleč in kolikor se poznam, če ne dobim dobrrega nasveta se bom toliko časa odpravljala kupovat, da bo moja draga oseba prej prišla nazaj. In ne sme biti predraga. Upam tudi na čimenostavnejšo instalacijo.
Ko sem že pri tem, prosim tudi za nasvet, kako si naložiti skype.
In še eno vprašanje. Imela sem ruter vendar je kar naenkrat nehal delovati. Enkrat sem odvila varovalke, možno je da je skurjen. Kako se lahko prepričam, če je ali ne to razlog, da ne dela ter koliko se izplača popravilo ruterja?
Hvala.
Če se razmere v zadnjih letih niso kaj spremenile, potem ne kupuj drugih kamer kot Logitechovih; ne nujno najdražji model.
Skype naložiš s tule:
http://www.skype.com/intl/en/get-skype/on-your-computer/windows/ download Skype (ne Get Skype Premium)
Kupi drug ruter. Jaz imam kakšno leto tega http://www.techtrade.si/product.asp?pf_id=9107020&dept_id=9116 in dela super, če pa imaš majhno razdaljo, pa lahko kupiš že pol cenejšega.
Proračun (interval ?) ? Inštalacija spletne kamere je ponavadi takšna, da zadevo vštekaš v kakšna prosta USB vrata in potem naložiš gonilnike, ki pridejo skupaj s kamero. Če jih ne dobiš zraven, pogledaš na embalažo v kateri si kupil zadevo, dešifriraš za proizvajalca in model ter se napotiš na Google iskat gonilnike za dolvleko.
Na bolhi je cel kup ponudb, če je to predrago pa ebay (iskalni niz “webcam skype”). Bi radi HD spletno kamero ali bo že “običajna” zadostovala ?
http://www.youtube.com/watch?v=8jsW8MySSwU
Skratka Google -> install skype
Kako veste, da je prenehal delovati, kakšni so bili “simptomi”, ko ni več deloval ? Je kaj zažgano na ohišju kje, lučke delajo, utripajo, nastavitve v spletni administraciji,… ?
Odvili varovalke, eh ? Za to pa še nisem slišal (da bi imel usmerjevalnik varovalke, ki bi se jih dalo odviti) – se že bere kot kakšen (odličen) vic tole. 😀
Usmerjevalnikov ne vem če se jih splača popravljati, ker je dosti ponube okoli (bolha, mimovrste, ebay,…), razen, če se gre za sentimentalno vrednost. Za kateri usmerjevalnik se sploh gre (model, proizvajalec) ?
odvila sem varovalke električne napeljave v stanovanju – in baje odtlej ne dela več ruter.
(Lućke ne delajo več. ).
Kamera je lahko najbolj običajna, saj gre le za to, da je nekdo od mojih odpotoval za nekaj mesecev in bi se rada z njim videla preko skypa. Ne želim pa, da se kvari ali kaj podobnega. (me zanima, kolikšne so sploh cene?)
lep pozdrav
Verena
No to je pa drugo. Ja a ste usmerjevalnik poizkusili tudi vštekati v katerem drugem prostoru ? Samo usmerjevalnik + napajalni adapter, brez priklopa na modem. Da pač problem slučajno ni vezan na električne probleme v točno določenem prostoru. Lahko pa da je tudi napajalni adapter šel rakom žvižgat. Če to drži, bi se dalo enostavno preveriti (vštekaš v zidno vtičnico in (odvisno od izhodne napetosti) na tista 2 pola priklopiš kakšno LED-ico z uporom. Lahko greš pa tudi z multimetrom gledati za el. napetost, če znaš in če imaš to napravo.
Moja je recimo tale – ni ne vem kaj, imam jo že dolgo in se mi (še) ni pokvarila. Zaradi varnosti je dobro, da ko spletno kamero ne uporabljaš, da jo izklopiš oz. potegneš ven USB kabel iz računalnika. Pač znan je tale primer, ne ?
Forum je zaprt za komentiranje.