Najdi forum

Brskalnik zmrzuje

Imam težavo z Google Chrome, ki mi konstantno zmrzuje. Ko odprem več zavihkov, vsi odprtih zavihki zmrznejo. Težavo rešim, da enega zaprem in ponovno drugega odprem, pol spet delajo. V primeru , da odprem FB, pa so vsi zavihki gotovi. FB moram odpreti v čisto svojem oknu. Poskusila sem že Chrome zbrisati in inštalirati na novo, pa ni nobene razlike. Če mi kdo lahko pomaga, brez da ga odnesem h kakšnemu mojstru, bom zelo hvaležna.
Hvala in LP

Hoj,

Koliko imate RAM-a v računalniku kjer izvajate te “uvihkovne vragolije” oz. kateri OS imate ?

Tole[/url] kaj pomaga ?

Google -> chrome tabs freezing

Hvala za poslano, nekaj sem našla. Javim, ko uredim. ( upam, da mi bo uspelo). Drugače pa imam 1 1/2 leto star Proobok 4530 z 4 GB RAM-a.

Hvala

Aha… no ja, mogoče tudi, da bi bilo treba kaj spucati prenosnik oz. ventilacijske poti (torej možno je, da je vzrok tudi pregrevanje procesorja/GPU-ja). Tukajle oz. tukaj dobite informacije kako prenosnik odpreti – če bi radi to sami storili. Prednos HP-jevih prenosnikov – servisni uporabniški priročnik dobite zastonj na spletu. Kako je z drugimi znamkami, pa ne vem.

Sam vem recimo, da je bilo hlajenje procesorja in GPU pri nx6325 slabo urejeno. Za GPU je bila neka silikonska gumijasta podloga nalepljena na bakreni hladilnik, pri procesorju je bilo pa več termalne paste ob robovih kot pa na sami površini, ki je ob stiku s tisto silicijevo površino. To smo vse očistili in ponovno namazali in se je ne samo hlajenje izboljšalo, temveč so tudi marsikateri drugi “performance” problemi magično izginili.

Hvala tudi za to. Bo tudi na “gretju” nekaj, ker ventilator full laufa. Ga bom odnesla na servis, ker je še v garanciji in se bo videlo, če ga bom sama odpirala, kljub priročniku.

Še enkrat hvala

To je sedaj tudi spet odvisno – ali je ventilator zmeraj pri visokih obratih ne glede na to ali je prenosnik priklopljen samo na “štrom” ali je isti pojav, če laufa samo na notranjo baterijo (brez zunanjega napajanja) ?

Ne ker recimo pri nx6325 je v BIOS-u možnost “Fan always on with AC adapter plugged in” in če imaš to odkljukano, potem ti ventilator skozi dela. Namreč ventilator prilagaja svoje obrate in s tem hlajenje glede na segreto CPU sredico. Če je procesor obremenjen in se s tem segreva, bo ventilator “bolj piskal”, kot pa pri drugih, manj obremenilnih opravilih.

Ne vem, če je kaj podobnega tudi v Chrome-u, vendar sam imam tudi recimo izkušnje, ko mi je Mozilla Firefox precej štekala, ko sem imel več uvihkov odprtih, sploh, če so bile kakšne “streaming” zadeve (YouTube ipd.). Odkril sem, da je “zdravilo” za to zadevo recimo onemogočanje “plugin-container.exe” programa. Tukaj so navodila.

Drug “hrošček”, ki mi je pa tudi precej nagajal je bil pa v zvezi z Adobe Flash-om. Tukaj recimo so pa še ti nasveti (Disabling Protected Mode in Flash 11.3).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close