tanke črne črte čez ekran -laptop Pavilion g7
Aha, oprosti:
Motherboard je po slovensko maticna plosca – hrbtenica racunalnika, ce povem po domace.
Tudi meni so se najprej zacele pojavljati crte in cez kaksen teden neke mavricne barve… skratka, pomislila sem na graficno kartico, ampak je bil v okvari motherboard.
Po zamenjavi prve, je druga ostala pri zivljenju le 3 tedne.
Katastrofa od HP-ja!
Adijo pamet, pa že tko fajn smo vse gor zrihtali (naložili slike). A potem si vse to morala dol dat in nest nazaj v trgovino? In sedaj imaš istega, isti model ali si menjala za kaj drugega, oziroma čakaš, da ta pavijan spet crkne. Mal je hecno to, ker prideš v trgovino pa ravno takrat ne bo kazalo nič črt.
Adijo pamet, pa že tko fajn smo vse gor zrihtali (naložili slike). A potem si vse to morala dol dat in nest nazaj v trgovino? In sedaj imaš istega, isti model ali si menjala za kaj drugega, oziroma čakaš, da ta pavijan spet crkne. Mal je hecno to, ker prideš v trgovino pa ravno takrat ne bo kazalo nič črt.[/quote]
Poskusi naredit fotko, ko bodo črte. Mogoče se bo videlo.
Back-up slikc ni problem: Problem nastane, kako in kam zacasno shraniti velike datoteke, kar slikce, vsekakor so.
In, ja, vse sem morala spravit dol – se pravi, naresti back-up + sformatirati disk. Ponovno naloziti vse programe, kar je se vec zamudno, kot back-up. In to 2x!
Svetujem ti, da poklices HP pomoc uporabniku, ki te bodo usmerili v nadaljni postopek popravili.
In POHITI! Meni se je druga menjava motherboarda za las izsla – glede na garancijo. Seveda ne mores zahtevati drugi model racunalnika, RAZEN, ce bi popravilo trajalo vec kot 30 dni.
Bodi vstrajen in ne daj se jim prepricati, da crte zdaj so, vcasih jih pa ni, ker motherboard zna umirati na obroke. Pa saj oni, v HP-ju, to dobro vejo. Sploh za ta model Pavijana!
Jest zdaj samo se svecke prizigam, da ne crkne ponovno! :/
Takoj v ponedeljek pokličem in nesem nazaj (kupljen je bil v bigbangu).Črtic je vedno več in pogosteje so. Mogoče veš kaj je v primeru, ko ti garancija poteče, kot pri tebi., Dvakrat so ti menjali, zdaj je več, kot eno leto in, če spet crkne ni več v garanciji in se obrišeš pod nosom al kako? Lahko kupiš samo še novega, glede na to, da se ti z vsakim popravilom ne podaljša garancija.
Takoj v ponedeljek pokličem in nesem nazaj (kupljen je bil v bigbangu).Črtic je vedno več in pogosteje so. Mogoče veš kaj je v primeru, ko ti garancija poteče, kot pri tebi., Dvakrat so ti menjali, zdaj je več, kot eno leto in, če spet crkne ni več v garanciji in se obrišeš pod nosom al kako? Lahko kupiš samo še novega, glede na to, da se ti z vsakim popravilom ne podaljša garancija.[/quote]
s servisi po sloveniji je bolj po kavbojsko, včasih samo napišejo da so popravljali ali menjali čeprav to niso, npr. teleray, ki je pooblaščen za nokio, je kolegu 3x “popravljal” telefon in 3x je bila enaka napaka, potlej je podal zahtevek naj mu menjajo telefon za novega, so mu čez en teden poslali “nov” telefon, ki pa je bil isti, z isto prasko na istem mestu na ohišju, po tistem, je telefon prodal in kupil drug telefon od druge firme, njim pa poslal inšpekcijo, verjamem, da je drugje podobno…
Že cel dan študiram okrog tega računalnika. Zdaj imam namen prijaviti stvarno napako. Na računalnik je bila dana enoletna garancija za brezhibno delovanje. Napako lahko uveljavljam iz naslova garancije ali stvarne napake. link do strani http://www2.gov.si/mg/tirs/tirs.nsf/f1?OpenFrameSet&Frame=main&Src=/mg/tirs/tirs.nsf/0/5E534F79FB1B4145C125731D0027CCD3?OpenDocument
hej jaz imam podoben problem in ja najprj so se mi nekaj casa pojavljale rumene črte in jih zdaj ze kaksen mesec ni bilo zdaj pa noso samo črte ampak mi dela samo zgornja polovica ekrana…spodnja ima odsev zgornje in se ne da uporabljat ekran se spodaj kar trese aja imam racunalnik hp mogoce kdo ve kaj je to in kako se da popravit
hvala
Forum je zaprt za komentiranje.