Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija internet – za znoret no!

internet – za znoret no!

Saj vem, da moram to reševat s tehnično službo, ampak po telefonu ne moreš nikogar prisiliti, naj se malo potrudi.
Skratka, zadnja dva tedna imam probleme z amisom. Sesulo se je Telekomovo omrežje in posledično je meni mrknil internet. Na enem compu je bil, na drugem ne, sem resetirala, je nekaj čsa delalo, potem spet ne. Na amisu so mi ves teden zatrjevali, da je sigurno nekaj pri meni doma narobe. Okej, še enkrat dam vse kable ven, nazaj not, preverim vtičnico v steni in tako dalje. En dan okej, potem spet mrk. Končno dobim nekoga, ki pravi, ja, nadgradit moramo modem, ker imate še prvo serijo in se potem zgodi tak mrk, ko gre omrežje. Se opravičujemo.
In res, od petka do danes net dela. Grem dopoldne za eno uro ven, pridem nazaj, spet ne dela. Pokličem in pravijo, bomo preverili, zgleda da je nekaj na omrežju (ni gorela niti lučka za net niti dsl na modemu). Čez par minut res pride signal, na netbooku, ki ga imam brezžično na netu, mi internet zdaj dela, na škatli pa ne (kabelsko povezana z modemom). In spet ista pesem s tehnično službo: pri nas je vse v redu, vse dela, modem dela, signal je. Pravim, da je bil enak problem prejšnji teden …. Ja in smo ga rešili. Ja, jaz bi, da ga tudi danes. Ne mi rečt, da hkrati, ko se njim nekaj zatakne, tudi meni računalnik zatarokira (itak sem resetirala stokrat vse). Sumim, da se jim je podrla nadgradnja in bi morali ponoviti, ampak ne morem prodreti s to idejo, ker njim signal kaže, modem je nadgrajen, vse je v redu.
Tako, sita sem jih. Ne bom se vsak dan pogovarjal in pogajala z njimi. Če bi jih poslušala, bi zapravila že bogve koliko denarja za serviserja na domu.
Tko. Spihala sem se. Mogoče bom čez pol ure še enkrat poklicala. V upanju, da dobim na linijo nekoga, ki se mu bo ljubilo še kaj preveriti. Ali kaj? Zakaj mora biti učinkovitost tehnične pomoči toliko odvisna od dobre volje sogovornika?
Itak pa sem se odločila, da vzamem mobilni internet in čav.

Smo rešili – s skupnimi močmi. Oglasil se je drug sodelavec na tehnični pomoči, ki se mu očitno ljubi pogledati tudi levo in desno na monitor, ne samo na sredino. Ampak da je to lahko odvisno od enega samega človeka no – aja, s tem, da je rekel, da je še vedno označeno, da napaka na Telekomovem omrežju ni odpravljena, pred eno uro pa so trdili, da je napaka odpravljena. Skratka, modem se zaštrika, ko izpade omrežje.
Tko, zdaj grem napisat še en mail na amis, da pohvalim tega človeka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close