Najdi forum

Kako vidiš svoj IP?

Kam moraš pogledat da vidiš svoj lasten IP?

http://www.lawrencegoetz.com/programs/ipinfo/

Prijavi se na gmeilu in klikni podrobnosti spodaj desno.

kako pa tistega od koga drugega vidiš?

hvala ti Barca. Zanima me še to na tej strani ki si mi dala link je en software “hide your IP” pa me zanima kok je kej efektiven a res skrije IP pa če nima nič virusev pa to?

Pojma nimam, ker ne skrivam IP-je in ne delam kaj takega, da bi me skrbelo, če ga kdo vidi..

Verjetno se ti bo oglasil še kdo drug in ti povedal, kako se to naredi 🙂

tam na tisti strani ki reklamira ta software sem prebral kaj ti lahko vse hekerji zakuhajo če vidijo tvoj IP. potem ti lahko vdrejo tudi v mail in v tvojem imenu pošiljajo drugim maile. predstavljaj si to zbrkado. tega si res ne želim

Nimam statičnega IP-ja, pa zaščite imam tudi kar solidne 🙂

Ne trdim pa, da to ne bi bilo možno, ampak sem tako nepomemben človek, da verjetno nihče ne išče ravno mojega računalnika 🙂

V google vtipkaj “What is my ip”.

Skriti ga ne moreš, lahko pa dostopaš do raznoraznih spletnih strani posredno, prek t.i. proxy strežnikov ali pa celo temu namenjenih omrežij (npr. Tor). Tako bodo vsi ostali (administratorji spletišč, itd.) videli drugačen ip naslov kot je v resnici.

Raznorazne črve, viruse in podobno škodljivo navlako pa ne dobiš na način, da bi hekerji brali ip-je uporabnikov in direktno vdirali v računalnike (to je bolj značilno za vdore v strežnike), temveč tako, da vnaprej pripravijo ‘zlobno’ kodo, ki jo podtaknejo naivnim uporabnikom. Recimo naredijo spletno stran z zelo podobnim imenom kakšni znani strani in ti link na to stran podtaknejo v email -> zato ne klikati vsega sranja, kar dobiš na mail. Ali pa v power point, word, excel datoteko. Ali v filme/muziko, ki se deli po torrent omrežju. Skratka, posredno spravijo škodljiv program do tebe, ki ga tako ali drugače zaženeš in ta program naredi, kar so si pač zamislili. Najbolj pogosta je kraja gesel in podatkov, ki se pošljejo na kakšen strežnik v Rusijo. In pa to, da se program potuhne v ozadje, tako da niti ne veš, da ga imaš, in čaka na ukaz iz oddaljenega (hackerjevega) računalnika. Temu se reče zombi računalnik. Kakorkoli, tematika je obsežna. Želim samo reči, da ti ne bo nihče direktno vdiral na tvoj ip naslov. Ok, možnost obstaja, ampak je po mojem nižja od 1%.

kako pa se nastavi da nimaš statičnega IPja?

Pokličeš svojega ponudnika dostopa do interneta in ti pove, kak je pri njih postopek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close