Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija internet explorer –> google chrome

internet explorer –> google chrome

meni se je danes na gmailu zgoraj izpisalo tole: Uporabljate različico internet explorer, ki kmalu ne bo več podprta… in da moram nadgradit na recimo google chrome.
kako nadgradit? no vem, da pač tam klikneš nadgradi, bla bla bla… ampak recimo malo podrobnosti: koliko časa traja nadgradnja, je treba kaj instalirat posebej, karkoli še naredit, da bo prav delovalo?
hvala

Načeloma je to stvar petih minut in nekaj časa privajanja na nov vmesnik. Ker je chrome razširjen brskalnik, na spletu obstaja tudi ogromno vodičev kako začeti.

povezave do vodičev lahko najdeš na googlu: https://www.google.si/?q=getting%20started%20with%20chrome

aha hvala. in če to nadgradim tam preko gmaila, kliknem na tisto “nadgradi”, se bo to nadgradilo in internet exlporerja ne bom več imela? ker sem že brala, da imajo nekateri oboje. prav tako sem brala, da ima marsikdo s chromom težave z youtube-om ali čim drugim. kako je s tem? mal me take nove stvari zmedejo in bi raje ostala pri starem, vendar piše, da določene funkcije ne bojo več delovale v gmailu. pa tudi, če presedlam na chrome to ne bo več microsoftov ampak googlov ane? jaz imam pa že tako lepo uštimano podporo pri microsoftu, za google pa sploh ne vem kam pisat za slovensko podporo. umesniki me pa ne motijo, se jih hitro navadim. moti me to, da včasih pri novih stvareh začne kaj štekat.

Nadgradnja ne odstani internet explorerja, ampak chrome nastavi samo kot privzeti brskalnik.

Močno dvomim, da bi bil chrome razlog, da youtube ne bi delal, ker sta youtube in chrome od googla.

Mislim, da si lahko brez skrbi, da ti kaj ne bi delalo v chromu. Je poslovenjen in vse bo slovensko. Funkcionalnosti je pa lahko več, če si jih želiš. Chrome ima namreč stran, kjer si lahko naložiš en kup razširitev.

aha, pol lahko uporabljam istočasno IE in google chrome? kaj pa to, ko pravijo, da “googlovci” vohunijo za uporabniki chroma? je res kaj na tem?

🙂

Na IE ti pa microsoft vohununi 🙂

Imaš na voljo več brskalnikov vodilni so IE (samo na windows), Google Chrome, Mozilla Firefox in Safari (na macu). Kaj uporabljati je stvar osebne odločitve. Youtube deluje na vseh. Razlike so drugje.

Naložiš si lahko prav vse (z njihovih uradnih strani). Ko zaženeš nek brskalnik te ponavadi na začetku vpraša, če ga želiš nastaviti kot privzeti brskalnik. To pomeni, da če naprimer klikneš na neko povezavo v nekem programu ti bo avtomatično odprlo privzeti brskalnik.

osebno predlagam Google Chrome. Zakaj? Zaradi minimalističnosti, preproste uporabe ter dejansko uporablja malo resorsov. Prav tako ima vsak možnost prenosa “bookmarkov”.

mal sem gledala po netu in opazla, da lahko nadgradim tud na novejšo različico internet explorerja (torej IE 9). sam je polno nekih zahtev…
pri google chromu nič ne piše o kakšni zahtevah. a so tud kakšne zahteve? imam namreč visto sp1, za IE 9 bi rabila sp2 – sem mislila to enkrat drugič nadgradit, se mi ne da vse 🙂
torej ali za chrome rabiš kaj določenega? je vredu vista sp1?

http://lmgtfy.com/?q=Chrome+system+requirements

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close